Bölgemiz
Giriş Tarihi : 15-09-2021 15:34

Vali Ayhan ve Milli Eğitim Müdürü Aslan "Basınla Biz Bize" Programında…

Vali Salih Ayhan ve Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan "Basınla Biz Bize" Programı kapsamında Basın Yayın Kuruluşlarının Temsilcileri İle Bir Araya geldi.

Vali Ayhan ve Milli Eğitim Müdürü Aslan

Vali Salih Ayhan ve Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan "Basınla Biz Bize" Programı Kapsamında basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Meva Kafe Restoran da gerçekleştirilen programda  "Sivas'ta Eğitim ve 2022 Planlaması, Hedefleri" üzerinde duruldu.

Program Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan'ın Sivas'ın eğitim durumu, gerçekleştirilen ve uygulanması planlanan projelere yönelik sunumu ile başladı.

Sununun ardından konuşan Vali Ayhan, eğitimi sosyal içeriklerle zenginleştirme, fırsat eşitliği sunma gibi hususlarda örnek çalışmalar yürütüldüğünü, tüm projelerin arttırılarak devam edeceğini söyledi.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının arttığını, okulların fiziki altyapısının modern bir konuma geldiğini, sınav sürecinde olan öğrencilere destek verildiğini aktaran Vali Ayhan, "Eğitim; okul ortamında, öğretmen ve akran iletişimi ile anlam bulan bir süreçtir" dedi.

Salgın tedbirleri kapsamında 672 kurumda, 9 bin 733 öğretmen ve 6 bin 324 derslikte 115 bin 593 öğrenciyle yeni eğitim-öğretime başlanıldığını hatırlatan Vali Ayhan, salgın sürecinde herkese görev düştüğünü hatırlattı.

Basın mensuplarının sorularının cevaplanması ile program sonlandı.

 

AdminAdmin