Bölgemiz
Giriş Tarihi : 13-07-2021 01:17

Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

2021 Yılı İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları 3. Toplantısı, Vali Salih Ayhan başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katımıyla yapıldı.

Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Sivas İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen toplantıda; kurumlar arası istişare gerektiren konular ele alındı.

454 Bin 307 Doz Aşı Uygulandı
Pandemi sürecinden normalleşme sürecine geçildiğini ve etkin bir çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Salih Ayhan, “Bir yılı aşkın süredir dinamik bir karar mekanizması ile salgın ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Salgının seyrine göre dönemsel uygulamalarla sosyal hayatı düzenliyor ve sağlığı en öncelikli alanımız olarak görüyoruz. Hepinizin bildiği gibi şuan salgında yeni bir döneme geçtik. Aşılama faaliyetlerimizin hızlanmasıyla beraber neredeyse tüm alanlarda normalleşmeye gidildi. Her zaman aşının en büyük silahımız olduğunu ifade etmiştik. Ülkemizin çok taraflı aşı tedariki noktasında gösterdiği başarı ile özellikle Haziran ayından itibaren çok yoğun bir aşılama sürecine geçmiş olduk. İlimiz özelinde ifade etmek gerekirse bugüne kadar 454.307 doz aşı vatandaşımıza uygulanmış durumda. Özellikle ikinci doz aşıların tamamlanması ülke olarak önemli bir toplumsal bağışıklık noktasına ulaşmış olacağız” diye konuştu.

Vaka durumlarının analizini de yapan Vali Salih Ayhan, “Tedbirlerin birçoğunun gevşetilmesine rağmen şimdilik bir yükseliş olmadığını görüyoruz. Bunun nedeni elbette bireysel tedbirler ve en önemlisi aşı. Uzun bir süredir gündemimizin il sırasında yer alan salgın ile mücadelenin yakın zamanda daha alt sıralara düşeceğine inanıyorum. Salgın ile mücadelemizi biliyorsunuz hep çok boyutlu bir süreç olarak yürüttük. Salgının bir bahane olarak kullanılmasına, kamu hizmetlerinin aksatılmasına, projelerin sekteye uğramasına asla izin vermedik. Tam aksine daha kararlı ve azimli olarak bu süreçte çalışmalarımızı yürüttük” dedi.

2021 Yılı Ödeneğimiz 3 Milyar 688 Milyon TL
İlimizdeki yatırımların rakamları hakkında da bilgi veren Vali Ayhan, “2021 yılı Haziran ayı itibariyle; belediyeler hariç 33 kurum ve kuruluşun yatırım programında yer alan 1.164 adet projenin yer aldığı görülmektedir. Söz konusu projelerin toplam bedeli yaklaşık 24,9 Milyar TL olup bunun yaklaşık 11,9 Milyar TL’si yani % 47,6`sı önceki yıllarda harcanmıştır. 2021 yılı ödenek toplamı 3 milyar 688 milyon TL olup, dönem sonu itibariyle ödenek harcaması yaklaşık 843,3 milyon TL % 23,8 düzeyindedir. Yıl ödeneğinin 2 milyar 50 milyon TL`si ve ödenek harcamasının 359 milyon 821 bin TL`si Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesine aittir” ifadelerini kullandı.

İlimizde 1164 Adet Yatırımımız Mevcut
Yatırımlar gerçekleşme durumunu da paylaşan Vali Ayhan, “Yatırım programındaki 1.164 adet yatırımdan 84 adedinin inşaatı, uygulaması tamamlanırken, 288 adet yatırım inşaat, uygulama aşamasında, 284 adet yatırım ihale aşamasında, 508 adet yatırım ise başlamayan, proje ve diğer aşamadaki yatırımlardır. 1.164 adet yatırımın 771 adedi kırsal altyapı yatırımıdır. Haziran ayı sonu itibariyle 36 adet kırsal altyapı yatırımı tamamlanırken 75 adet kırsal altyapı yatırımı inşaat aşamasındadır. Diğer 660 adet kırsal altyapı yatırımının ihale edilmesi için çalışmalar devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Projelerimize Kaynak Temini Noktasında Başarılıyız
Sivas olarak proje üretme ve üretilen projelere kaynak temin etme noktasında oldukça başarılı bir şehir olduğumuzu vurgulayan Vali Salih Ayhan, “Proje bazlı destek mekanizmasını en etkin kullandığımız yapılardan biri de Orta Anadolu Kalkınma Ajansı. Hafta sonu açılışını yaptığımız Kangal Köpeği Eğitim, Üretim ve Koruma Merkezi, Sanayi Mektebi Müzesi projelerimiz de yine bu kaynakları etkin kullandığımız projeler. Her iki proje için ORAN aracılığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan 15 Milyon TL’nin üzerinde hibe kaynağı kullanırken yine İl Özel İdaremizin proje yürütücülüğünün yanında bu projelere 10 Milyon TL’nin üzerinde de katkısı oldu. Anadolu’muzun doğal akvaryumu olan Gökpınar Gölümüzün Çevre Düzenleme çalışmalarını da tamamladık.  Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evimizin açılışını da gerçekleştirdik” dedi.

100 Üretim ve İstihdam Kapısı Projesi’nde Emin Adım İleriye 
Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına kadar ilimize ‘100 Üretim ve İstihdam Kapısı’ kazandırmaya yönelik hedef koyduklarını anımsatan Vali Salih Ayhan, “Kamu kurumlarımızdan belediyemize, üniversitelerimizden özel sektöre kadar bu hedef birlikteliğini yakaladığımızı özellikle ifade etmem gerekir. ‘100 Üretim ve İstihdam Kapısı’ hedefi doğrultusunda bugüne kadar; 55 firmamıza OSB’lerimizde yer tahsisi yaptık. Bu firmalardan 6’sı üretime geçerken, 27’si inşaat, 19’u ruhsat aşamasındadır. ‘100 Üretim ve İstihdam Kapısı’ vizyonumuzun ve ilimizdeki hedef birlikteliğinin önemli bir yansıması olan SİVTAŞ Yem Fabrikası’nın açılışını da yakın zamanda gerçekleştirdik. İl Özel İdaremiz ve Belediyemiz ortaklığı ile Sivas’ta tarım ve hayvancılıkta lokomotif olacak SİVTAŞ; süt işleme, bal paketleme, jeotermal seracılık, tohumculuk gibi daha birçok alanda hizmet ağını genişletecek. Yine ‘100 Üretim ve İstihdam Kapısı’ vizyonumuz kapsamında ilimizin sanayi ve istihdamı açısından gelecekteki konumunu belirleyecek olan Demirağ OSB’mizde 300 Milyon TL’lik bir yatırım ve 1.500 kişilik bir istihdam hedefiyle ilk fabrikamızın temelini attık” dedi.

2021 Yılı Hasat Yılı Olacak
2021 yılının projeler için hasat yılı olacağını anımsatan Vali Salih Ayhan “Eğitimden tarıma, turizmden sanayiye vizyon projelerimizle ve genel kamu yatırımlarımızla 2021 yılı şehrimiz için bereketli bir yıl oluyor. Yatırımlarımızı birer birer halkımızın hizmetine sunuyoruz. Şehrimizin yakaladığı her başarı da şüphesiz burada bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımızın büyük emeği var. Yoğun geçen Covid-19 salgını ile mücadele sürecinin ardından normalleşen sosyal hayat ve yoğunlaşan bir iş sezonu içerisine girmiş bulunmaktayız. Yaz sezonunda bu yoğun mesai içinde uzun kullanılacak izinlerle çalışmaların sekteye uğramamasını önemsiyorum. Ayrıca tüm kamusal faaliyetlerinizde vatandaş ve hizmet odaklı bir anlayış ile faaliyetlerinizi yürütmenizi ve hizmetlerde Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayınlanan tasarruf tedbirlerine uygun hareket etmenizi istiyorum. İşbirliği ve koordinasyonumuzu en üst düzeyde tutarak salgın ile mücadele dâhil tüm projelerimizde başarıyı yakalayacağımıza inanıyor, tüm kurul üyelerini muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Daha sonra Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Vali Yardımcısı Kadir Algın, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ve diğer kurul üyeleri koordinasyonu gerekli kılan konularda sırasıyla projelerini sundular.
 

 

AdminAdmin