Bölgemiz
Giriş Tarihi : 09-04-2021 18:00

Vali Salih Ayhan’ın Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Sivas Valisi Salih Ayhan Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle bir Kutlama Mesajı yayınladı.

Vali Salih Ayhan’ın Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Ayhan yaptığı açıklamada; "Yüce Milletimizin huzurunu, güvenliğini ve asayişini sağlamada gece gündüz demeden, canını ortaya koyarak her türlü suçla mücadele eden Türk Polis Teşkilatı, 176 yıldır özverisi ve üstün hizmet anlayışı ile halkımızın takdirine ve sevgisine layık olmuştur.

Köklü bir geçmişe sahip olan Türk Polis Teşkilatımız, sosyal hukuk devleti çerçevesinde; yasaların uygulanması, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal yaşamın huzur ve güven içerisinde düzenli bir şekilde sürdürülmesini amaçlamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” şeklindeki ifadeleri, bu kutsal mesleğin de önemini ortaya koymaktadır. Üstlendiği bu önemli sorumluluğu, engin birikimini ve tecrübesini çağın yenilikleri ve demokratik değerlerle harmanlayarak başarıyla sürdüren Türk Polis Teşkilatımız, fedakârca yürüttüğü çalışmalarıyla da halkımızın takdirini kazanmakta, güvenlik hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimden spora, kültür ve sanata dair birçok alanda, özellikle genç nesillerimizde farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.

Sivas’ımızın huzur ve güven kenti, ulaşımda sorunsuz bir şehir olmasında etkin rol üstlenen Sivas Emniyet Müdürlüğümüz de mesai mefhumu gözetmeksizin yürüttükleri gayretli çalışmalarıyla halkımızın gönlünde önemli bir yer edinmiştir. Salgın sürecinde ise halkımızın mağduriyet yaşamaması için başarılı çalışmalar sergileyen Sivas Emniyet Teşkilatımız vatandaşlarımıza yönelik vefa sosyal destek hizmetlerini örnek bir şekilde ortaya koymuştur. Bundan sonra da Sivas Emniyet Müdürlüğümüzün aynı doğrultuda yine azim, kararlılık ve yüksek vazife şuuru ile çalışmalarına devam edeceklerine olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemiz için canlarını seve seve fedâ eden şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Emniyet Teşkilatımızın ‘Polis Haftası’nı kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin