Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-03-2021 06:25

İnce: “Sivas’ımız, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE 8 Mart Dünya Kadınlar nedeniyle kadınlarımıza bir kutlama mesajı yayınladı.

İnce: “Sivas’ımız, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE 8 Mart Dünya Kadınlar nedeniyle kadınlarımıza bir kutlama mesajı yayınladı.

Serdar İNCE mesajında;

Saygı Değer Hanımefendiler,

    “Eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren özverinin simgesi, siz kadınlarımız her türlü teşekkürü ve övgüyü hak etmektedir.

    İnsan hakları temelinde, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak için verdiği mücadelenin başlangıcı olan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, kadınlar için sosyal siyasi ve ekonomik anlamda bilinç oluşturulması için bir fırsat, biz erkekler için de bunu idrak etmemiz gereken bir gündür. El birliği ile günümüzde kadınlarımızın yaşadığı sorunları en asgariye indirme fırsatıdır.

    Toplumların gelişmişlik ölçülerinden biri, kadınlara verilen değer, aldıkları eğitim, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayatta edindikleri yerdir.

     Kadınlar sevgi, fedakârlık, hoşgörü ve duyarlılığın simgesi olup, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun oluşumunda en önemli mimarları ve kahramanlarımızdandır. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde “Sizin en hayırlınız kadınlara karşı hayırlı olanınızdır” buyurarak, İslamiyet’in kadınlara verdiği öneme dikkat çekmektedir.

     Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk kadının cesareti, fedakarlığı ve gayretini her fırsatta takdir etmiştir. Türk kadınına büyük değer vermiştir, bunu “Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir ” sözleriyle kadının sosyal hayattaki önem ve değerine dikkat çekmiştir.

     Kadına yönelik her türlü psikolojik, cinsel ve fiziksel saldırının olmadığı, kadınlara ait hak ve özgürlüklerin erkeklerle eşit olduğu, kadının ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda çok daha fazla görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye dilerken, Sivas’ımız, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin