Bölgemiz
Giriş Tarihi : 06-02-2021 00:08

Fikirler Projeye Dönüşmeye Devam Ediyor

Tarih ve kültür şehri Sivas’a, tüm ilçelere değer katacak projelere her geçen gün bir yenisi kazandırılıyor. 2020 yılında “Sivas İçin 300 Fikir 300 Proje” vizyonuyla yolan çıkan Sivas Valiliği, ortaya konan başarılı fikir ve projelerin ardından hedefini daha da yükselterek, 2021 yılında da ilimiz merkez ve ilçelerde, “Sivas İçin 700 Fikir 700 Proje” ile yoluna devam edecek.

Fikirler Projeye Dönüşmeye Devam Ediyor

Bu kapsamda; 2021 yılı projelerinin tanıtım toplantısı, Sivas Valiliği konferans salonunda Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve ilçe kaymakamlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak proje hazırlayan kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe kaymakamlıkları tarafından hazırlanan projeler sunum eşliğinde anlatıldı.

-Belediye Başkanı Bilgin, Güç Birliği ile Çalışacağız

Programda konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehrin gelişmesi ve kalkınması için ortak akıl ve istişare ile çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Devlet - Millet kaynaşmasıyla 2020 yılında karşılaştığımız salgın sürecini başarıyla atlatmak üzere olduklarını ifade eden Başkan Bilgin, “Milletimize her alanda hizmet edeceğiz. İnsana dokunan projeleri şehrimize kazandırmak için güç birliği ile çalışacağız.” dedi.

-Taze Güne Taze Fikirle Başla, Her Gün Yeni Bir Gündür

Vali Salih Ayhan ise 2020 yılında “Fikirler, Ona İnananlarla Beraber Büyür.” diyerek çalışmalara başladıklarını ifade ederek, “Bir fikir verene bin selam olsun dedik. 300 olarak belirlediğimiz hedefimiz, 700’e yakın yeni fikir ve proje olarak 2020 yılında hayata geçti.

“Kendimizi mevcut şartlara hapsederek fikrî tüketicilikten öteye geçemeyiz” diyen Vali Salih Ayhan, “Bu yüzden yeni fikirler, yeni projeler ile var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ekibimizle bu fikir ve projeleri tek tek inceledik. Kaymakamlarımız ve proje ekipleriyle, il müdürlerimiz ve proje ekipleriyle bu projeler için tek tek görüşmeler yaptık. İnanın her toplantı sonunda yeni projeler ortaya çıktı. Proje sayımız maşallah artıkça bereketlendi. Bu durumdan çok mutluyuz. Her bir proje yeni bir hayal, yeni bir umut bizim için.” şeklinde konuştu.

-Takip ve Koordinasyon Bize Büyük Güç Veriyor

2021 yılı projelerinin geçen sene ile kıyaslandığında ilçelerin, tarım ve hayvancılık alanında yoğun bir proje hazırladığını anlatan Vali Salih Ayhan, “Üretim noktasındaki bu hassasiyetlerinden dolayı kaymakamlıklarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Projelerin fikir aşamasından uygulama ve değerlendirme aşamasına kadar en önemli hususlardan biri de koordinasyon ve takip. Tüm projelerimizin sistem üzerinden takibini, SİVİS Araştırma, Politika ve İzleme Ofisimiz yapıyor. Bizâtihi izleme ve değerlendirme süreçlerini ben de takip ediyorum. İlçe ve kurum ziyaretlerimizde, proje durumlarını yerinde görme fırsatımız oluyor. Bu takip ve koordinasyon sistemimiz şehri bir bütün olarak değerlendirme noktasında bize büyük güç veriyor.” ifadelerini kullandı.

-“Yunus’un Heybesinde Filizlenen Türkçe” Projesi

Vali Salih Ayhan, Yunus Emre’nin 700. Doğum Yıldönümü etkinliklerinin UNESCO anma programlarına alındığını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelge ile 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edildiğini söyleyerek, “Bu sebeple ilimizde gerçekleştirilecek tüm etkinlikleri “Valiliğimiz koordinasyonunda yürüteceğiz.” dedi.

-Sağlam Fikirlerden, Kuvvetli Hareketler Doğar

Vali Ayhan, “İlçelerde kaymakamlarımız ve proje ekipleri, il merkezinde kurum müdürlerimiz ve ekipleri “Sivas için 300 Fikir 300 Proje Vizyonuna” sahip çıktılar. 2020 yılı boyunca bir yandan salgınla mücadele ederken şehrimizin her bir noktasında şehrimize değer katacak, adeta toplumun kılcal damarlarına nüfuz edecek, küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratacak fikir ve projeleri yürüttük. 

Bu projelerin çoğu büyük bütçeli değildi. Biz ilk baştan beri bu projeleri hayata geçirirken işin maddi yanını hiç baz almadık. Amacımız küçük dokunuşlarla insana, doğaya, hayata dokunmaktı.” İfadelerini kullandı

-Vali Salih Ayhan, 845 Adet Fikir ve Projenin Kabulünü Yaptık

Hedeflerinin “700 Fikir ve 700 Proje” olmasına rağmen şimdiden 718’i ilçelerden, 127’si merkezden olmak üzere toplam bütçesi 54 milyona yakın, 845 Fikir ve Projenin kabulünü yapıklarına dikkati çeken Vali Ayhan, “Eğitimden sosyal hayata, kültür turizmden tarıma, gençlik spordan ekonomik kalkınma ve tarıma hayvancılığa hemen hemen her alanda projelerimizin olduğunu görebilirsiniz. Buradaki amacımız tüm kurumlarımızın etkin olması ve kurumlarımızın birbirleriyle koordinasyon halinde sorunlara çözüm araması. Eğitimde 212, Gençlik Sporda 83, Sosyal İçermede 253, Kültür Turizmde 108, Ekonomik Kalkınma Tarım ve Ormanda 189 fikir ve projemiz var. Bunun dışında geçen seneden farklı olarak ilçelerimizden vizyon proje de istedik. İlçelerimizden toplam bütçesi 51 milyona yakın, 28 Vizyon Proje geldi.” dedi.

-Projem Sivas Yarışması ile Örnek Projeler Ödüllendirilecek

2021 yılı sonunda il genelinde “Projem Sivas” yarışması ile belirli kriterlere göre etki analizleri yaparak iyi uygulama örneklerini geçen yılki gibi ödüllendireceklerini belirten Vali Salih Ayhan, “2020 yılında Sivas için 300 Fikir 300 Proje Vizyonumuz, şehrimizin tamamında büyük bir hareketlilik getirdi. Hareketin olduğu yerde bereket olur. Şehrimizin bu dinamik yapısının vatandaşımızla etkili ve doğru bir şekilde paylaşılmasını da çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum.” dedi.

-Vali Ayhan’dan Kurumlara ve İlçe Kaymakamlarına Çağrı

Projede rol alacak tüm kurumların ve ilçe kaymakamlıkların özel hassasiyet göstermesini isteyen Vali Salih Ayhan, “Biz şehri bir bütün olarak görüyoruz. Merkez ve ilçelerimizle top yekûn bir gelişme göstererek, bu şehri geleceğe taşımayı hedefliyoruz.

Hayata geçirdiğimiz her proje, başlattığımız her program, inşa ettiğimiz her eser, bizi 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaştırmaya yönelik. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Biz, 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Emeği geçen tüm kurumlarımıza, işin yükünü sırtlanan proje ekiplerine çok teşekkür ediyorum “dedi.

Toplantıya Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Yardımcıları Abdullah Seçkin Koçak, Yeliz Yıldızhan, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Baro Başkanı Hacı Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, ilçe kaymakamları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

 

AdminAdmin