İlçelerimiz
Giriş Tarihi : 02-04-2013 21:37

DİVRİĞİ ÖZLEMİYLE KAVRULDUĞU İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

Divriği ilçesinin kronikleşmiş sorunu olan içme suyu problemi artık tarih oluyor.

 DİVRİĞİ ÖZLEMİYLE KAVRULDUĞU İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

Divriği ilçesinin kronikleşmiş sorunu olan içme suyu problemi artık tarih oluyor. Divriği’ye bağlı Mursal Köyü barajından alınacak suyla ilçe merkezi ve civarındaki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanacağı ‘Divriği İlçesi ve Civarı İçme Suyu Projesi’nde ilk kazma, kesilen kurban ve dualar eşliğinde vuruldu.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA yaptığı açıklamada: "Yıllar geçmesine rağmen bir türlü çözülemeyen ancak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında gerçekleştirdikleri Divriği ziyaretlerinde "sorunu bildiğini ve en kısa sürede çözüme ulaştırılacağını" ifade etmesiyle başlayan çalışmalar neticesinde, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Divriği İlçesi ve Civarı İçme Suyu Projesi" yapım işinde, projelendirme ve ihale süreci tamamlanmış ve yüklenici firma tarafından ilk kazma vurulmuştur. İki aşamalı uygulanacak projenin birinci aşamasında 32 km'lik isale hattı yapılacak; ikinci aşamada arıtma tesisi ve depo inşa edilecektir. Proje kapsamında, ihtiyaç halinde, Mursal, Günbahçe, Güneyevler, Güresin, Kayaburun, Bahtiyar, Susuzören, Uluçayır, Ürük Köylerinin de içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması öngörülmüştür. Projelerin yıl sonu itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir. Bununla beraber, çalışmalara verdikleri destek ve gösterdikleri nezaket için başta Mursal Köyümüzün sakinleri olmak üzere tüm köylülerimize; bu sudan içecek ve su taşıma zahmetinden kurtulacak tüm Divriğililer adına teşekkür ediyorum. 

Sayın Başbakanımıza, DSİ'nin kıymetli mensuplarına, Belediyemize ve emeği geçen herkese ilçemizde yaşayan anneler, babalar, çocuklar ve sağlıklı içme suyunun hasretiyle yanan tüm Divriğililer adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Gerçekleştirilen kurban ve dua merasimine Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aşkın Bozkurt, Belediye Başkanı Hakan Gök, Emniyet Müdürü Bekir Kahveci, Mursal Köyü Muhtarı Mustafa Hakverdi, Mursal Köyü Dernek Başkanı Aşkın Kocaoğlu, yüklenici firma yetkilileri ve çalışanları katıldı.

AdminAdmin