Üniversite
Giriş Tarihi : 28-03-2013 00:08

C.Ü DEPREM KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri okullardaki eğitim konferanslarına devam ediyor.

C.Ü DEPREM KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri okullardaki eğitim konferanslarına devam ediyor.

Sivas Valiliği, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, CÜ Jeoloji, Jeofizik ve Geomatik Mühendislikleri Bölümleri,

Jeoloji, Jeofizik ve Geomatik Mühendisleri Odası Sivas Şubeleri ile sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile deprem başta olmak üzere doğal afetlere karşı farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak için Mart, Nisan ve Mayıs ayları boyunca düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Ovacık Köyü İlköğretim Okulu'na gidildi.

Programa CÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, İl AFAD Müdürü (AFAD) Nazif Ekinci, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Hakkı Değerli, İl AFAD görevlileri, CÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden 32 öğrenci 1 araştırma görevlisi, Diş Hekimliği Fakültesi'nden 2 araştırma görevlisi ve 3 öğrenci katıldı.

100 haneden oluşan Ovacık Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 135 öğrenciye Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kendi imkanları ile aldıkları çeşitli hediyeler dağıtıldı. Daha sonra CÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde görevli araştırma görevlileri ve öğrenciler tarafından ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, minik öğrencilere dişlerini nasıl fırçalayacakları konusunda eğitim verildi.

Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, 1-7 Mart Deprem Haftası'nın ardından deprem başta olmak üzere doğal afetlere karşı farkındalık yaratmak ve toplumun değişik kesimlerinde bilinç oluşturmak amacıyla ilimizde eğitim faaliyetleri sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, "Bu yıl düzenlenen etkinliklere Cumhuriyet Üniversitesi ciddi katkı vermektedir. CÜ Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden 10 öğretim elemanı ve 45 gönüllü öğrenci tarafından ilkokul, ortaokul ve liseleri ile dershanelerde uygulamalı deprem konferansları veriyor. Nisan ve Mayıs aylarında da devam etmesi planlanan bu konferanslarla 100'ü aşkın okulda 10 Bin civarı öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün programa katkı sağlayan öğrencilerimizin yaptıkları jest bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum " dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hakkı Değerli ise yaptığı konuşmada "CÜ ve AFAD başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi.

AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, etkinliklerin devam edeceğini belirterek, "Amacımız toplumda deprem konusunda farkındalık uyandırmak. Bu çerçevede programlarımızı sürdürüyoruz. Bugün Ovacık Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa sundukları çeşitlilik nedeniyle CÜ Öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Selman Yılmaz Erkan ise öğrenciler tarafından dağıtılan hediyelerin minik öğrencileri mutlu ettiğini dile getirerek, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Jeoloji Mühendisliği öğrencileri Serkan Güler, Serap Korkmaz ve Yasemin İnce ise etkinliklerde ilk kez bir köy okuluna geldiklerini belirterek, "Öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtarak onları mutlu etmek istedik. Bu konuda bizlere öncülük eden Orhan Tatar hocamıza teşekkür ediyoruz" dediler.

Program AFAD Eğitim Uzmanı Kemal Demetçiçek'in öğrencilere yönelik verdiği Deprem ve korunma yöntemleri konferansının ardından üniversite öğrencileri ile ilköğretim okulu öğrencileri halay çekerek eğlendiler.

AdminAdmin