Bölgemiz
Giriş Tarihi : 24-03-2013 03:13

AŞIK VEYSEL ÖLÜMÜNÜN 40. YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel ŞATIROĞLU, ölümünün 40. yıl dönümünde Şarkışla'nın Sivrialan Köyü'nde mezarı başında anıldı.

AŞIK VEYSEL ÖLÜMÜNÜN 40. YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

 

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel ŞATIROĞLU, ölümünün 40. yıl dönümünde Şarkışla'nın Sivrialan Köyü'nde mezarı başında anıldı. Anma törenine Vali Zübeyir KEMELEK, Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, Şarkışla Kaymakamı Davut GÜL, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım GÜLTEKİN, Aşık Veysel'in oğlu Ahmet ŞATIROĞLU, protokol üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Vali Zübeyir KEMELEK, yaptığı konuşmada; "Sevgili Veysel dostları, sevgili Sivrialan ve çevreki köylerden gelen kardeşlerim... 1973 yılında Türk halkının çok yakından tanıdığı ozanımız Aşık Veysel'i kaybettik. Aradan geçen 40 yıla rağmen hepimizin gönlünde kalbinde yaşadığını görmekteyiz. Gerçekten Türkiye'nin böyle insanlara ihtiyacı herzaman var. Türk halkının birlik, beraberliği, kültürü bakımından örnek olmuş kişiler. Onların bu gün yaşayan nesillerini de burada kutlamak istiyoruz, ne mutlu ki böyle bir babanın evlatları... Bütün uzaktan yakından katılan Aşık Veysel dostlarına tekrar hoşgeldiniz diyorum. Dostlar seni unutmadı."dedi.   

Törenin ardından Vali Zübeyir KEMELEK ve beraberindekiler,  Aşık Veysel Müzesi'ni ziyaret ederek müzede sergilenen Aşık Veysel'e ait karma fotoğraf sergisi, kullandığı şahsi eşyalarının sergilendiği bölümleri ve Aşık Veysel'in bal mumundan yapılan heykelini  inceledi. Müzedeki programda halk ozanları Aşık Veysel'in eserlerinden örnekler sundu. Anma etkinliklerinin ardından Ortaköy Köyü Kültür Merkezi ve Müzesi incelendi. İncelemelerin ardından program sona erdi.

 

 

AdminAdmin