Bölgemiz
Giriş Tarihi : 20-03-2013 21:03

HÜZÜNLÜYÜZ AMA AYNI ZAMANDA ÇOK GURURLUYUZ

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 40. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

HÜZÜNLÜYÜZ AMA AYNI ZAMANDA ÇOK GURURLUYUZ

 

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 40. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Ürgüp, mesajında, Sivaslı Aşık Veysel'in gönlünden süzülüp sazının telinden dünyaya yayılan mesajlarının bir irfan deryasını yansıttığını belirterek şunları kaydetti:

 

Hüzünlüyüz... Aradan tam 40 sene geçti. Hasret ve özlemle yâd ediyoruz. Ama aynı zamanda çok gururluyuz. Aşık Veysel Şatıroğlu.... Bir Anadolu çınarı. Türk milletinin kadim geleneğinin en güçlü temsilcisi. Anadolu'nun bağrı Sivas'ımızdan birçok halk ozanı, gönül erenleri çıkmıştır ama Aşık Veysel Şatıroğlu'nun gönüllerdeki makamı bambaşkadır. Sivas'tan doğan bu irfan güneşi dünyanın bütün vicdanlı insanlarının gönlünü ısıtmıştır. Hayatı, sözleri ve mesajlarıyla Aşık Veysel Türk İslam medeniyetinin ve halk kültürünün son yüzyıldaki en mütevazı ve en samimi sembol isimlerinden birisi olmuştur.

 

 

Evet, uzun ince bir yolda yürüdü. Ne geceye aldırdı ne gündüze. Kimseye darılmadı, gücenmedi, kimseyi üzmedi, üzülmedi. Hesabı kendi nefsiyleydi. O'nun gözleri yalan dünyaya kapalıydı. O, gönül gözüyle gerçek alemden ilham alıp, hakikatli sözleriyle yalan dünyanın avarelerine nasihat ederdi. Kimseye aldırmaz kendi misyonunu güderdi. O, çok önceleri anlamıştı bu dünyanın yalan dünya olduğunu. Evet, daha çocukken ağır imtihanı başlamıştı.

 

‘Genç yaşımda felek vurdu başıma
Aldırdım elimden iki gözümü
Yeni değmiş idim yedi yaşıma
Kayıp ettim baharımı yazımı’

 

O'nun hayatı Türkiye'nin zor ve çetrefelli yıllarına denk düştü. Yokluklar, yoksulluklar, kıtlıklar, savaşlar, hastalıklar ve kendi hayatına özgü çileler... Anadolu kadar büyük bir sabıra Sivas kadar dirayetli bir iradeye sahipti.

 

‘Ben gidersem sazım sen kal dünyada
Gizli sırlarımı aşikâr etme
Lal olsun dillerin söyleme ya da
Garip bülbül gibi ahuzar etme.’

 

Dizelerinde dediği gibi kendi gitti sazı kaldı, sözü kaldı, irfan deryasından hazine misali nasihati kaldı.

 

Allah gani gani rahmet etsin. Mekânı cennet, ruhu şad olsun. Başta hemşerilerimiz olmak üzere aziz milletimizin tekrar başı sağ olsun. Yeni nesillerin O'nun sözünden, özünden, yolundan, hakikatinden alacağı çok dersler var, nasiplenmeleri dileğiyle....

AdminAdmin