Bölgemiz
Giriş Tarihi : 19-03-2013 21:11

AŞIK VEYSEL ÖLÜMÜNÜN 40. YILINDA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

Vali Zübeyir KEMELEK, Halk Ozanı Aşık Veysel ŞATIROĞLU'nun ölümünün 40. yıl dönümü nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen törene katıldı.

AŞIK VEYSEL ÖLÜMÜNÜN 40. YILINDA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

Vali Zübeyir KEMELEK, Halk Ozanı Aşık Veysel ŞATIROĞLU'nun ölümünün 40. yıl dönümü nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen törene katıldı. Törene Vali Zübeyir KEMELEK'in yanı sıra Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih AYHAN, Şarkışla Kaymakamı Davut GÜL, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan DEMİROK, İl Jandarma Komutanı  Jandarma Kurmay Albay Ali TAŞ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ,  Aşık Veysel ŞATIROĞLU'nun oğlu Ahmet ŞATIROĞLU, çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

 
Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleşen törende Vali Zübeyir KEMELEK, ilk olarak Aşık Veysel fotograf sergisi açılışını gerçekleştirdi. Fotograf Sanatçısı Yücel YÖNAL tarfından hazırlanan fotoğraf sergisini gezen Vali KEMELEK, Aşık Veysel 'in oğlu Ahmet ŞATIROĞLU'ndan fotoğraflar hakkında bilgi aldı. daha sonra Vali KEMELEK ve beraberindekiler Aşık Veysel'in hayatını anlatan belgeseli izledi. Program Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Aşık Veysel'in eserlerini seslendirmesiyle devam etti Doğuştan görme engelli Edanur TAŞPINAR'da Aşık Veysel'in bir türküsünü seslendirdi.

Tören Vali Zübeyir KEMELEK'in programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesi ve çelenk takdim etmesiyle son buldu.

 

 

AdminAdmin