Bölgemiz
Giriş Tarihi : 16-03-2013 21:17

ÜRGÜP ; ÇANAKKALE'DEKI RUHU YENİDEN DİRİLTMELİYİZ

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ÜRGÜP ; ÇANAKKALE'DEKI RUHU YENİDEN DİRİLTMELİYİZ

 

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Mesajında Çanakkale destanının, Türk milletinin, bu topraklarda yaşama azim ve kararlılığını topyekûn gösterdiği, yapılan fedakârlıkların zirveye çıktığı bir ölüm kalım mücadelesi olduğunu belirten Başkan Ürgüp, şunları kaydetti:
 
“Çanakkale Savaşı'nın yüz binlerce şehit ve gazi verilen destansı bir zaferdir. Çanakkale destanı, milletin her türlü yokluk ve acılar içinde bile birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini göstermiştir.
 
18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Çanakkale destanı, aynı zamanda ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum sancısı olmuştur.
Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin hürriyet meşalesini, Çanakkale'de yakmış, daha sonraki yıllarda Samsun'a çıkarak bu istiklal meşalesi altında milletimizi bir araya toplamış ve nihayet adeta ikinci bir Çanakkale destanıyla da düşmanımızı İzmir'den denize dökerek kurtuluş mücadelemizi zaferlerle sonuçlandırmıştır.
 
Şehitlik yüce dinimizde çok üstün bir makamdır. Milletimiz tarihi boyunca bu makamı hem mukaddes bilmiş hem de muhabbet beslemiştir. Din uğruna, vatan millet uğruna canını verenlerin adıdır şehit. Bugün de terörle mücadelede yine vatan uğruna binlerce Mehmetçik ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Son zamanlarda adına çözüm süreci denen açılım gayretlerinde şehitlerimizin ruhunu incitecek, Mehmetçiğin ve dolayısıyla milletimizin motivasyon ve inancını sarsacak uygulama, görüntü ve söylemlerden özellikle uzak durulmalıdır. Vatan haini ile vatanperver aynı görülür, aynı muameleye tabi tutulursa bunun vebalini hem tarih önünde hem de inanç manzumemiz içinde hiç kimse ödeyemez diye düşünüyorum. Bu mevzuda itidal ve muvazene asla elden bırakılmamalıdır.
 
Bu vesileyle Çanakkale'de, milletimizin ölüm kalım savaşında kahramanca mücadele edip adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla yad ediyorum.”
AdminAdmin