Bölgemiz
Giriş Tarihi : 14-03-2013 19:56

ESKİ SANAYİDE YAPILAN YIKIM ÇALIŞMALARINA MÜLK SAHİPLERİNDEN İTİRAZ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında dün eski sanayide yıkım çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yıkıma itiraz eden mülk sahipleri ve bilirkişinin verdiği karara yönelik soruları cevaplandırdı.

ESKİ SANAYİDE YAPILAN YIKIM ÇALIŞMALARINA MÜLK SAHİPLERİNDEN İTİRAZ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında dün eski sanayide yıkım çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yıkıma itiraz eden mülk sahipleri ve bilirkişinin verdiği karara yönelik soruları cevaplandırdı.
70 kişiye yakın Mülk sahibinin kamulaştırmaya itiraz ettiği ve mahkemenin tayin ettiği bilirkişilerin yaptığı inceleme sonucu Belediyenin yaklaşık bin 300 lira olarak belirlediği metre kare fiyatın 4 bin 700 TL olarak belirlendiği edindiğimiz bilgiler arasında yer alırken Belediye Başkanı yıkım sırasında konu ile ilgili sorulan soruya “Bilirkişileri de şikayet ederiz” cevabı verdi.
Çevik Kuvvet’inde desteğini alarak mutabakat sağladığı Mülk sahiplerine ait belirlenmiş dükkanların yıkımını gerçekleştiren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp “Bugün projenin yine önemli bir noktasındayız. 60’a yakın işyerinin bugün yıkımını gerçekleştireceğiz muvafakat aldığımız kişilerden. Şehrin ortasında kalmış bir sanayi var. 630 tane burada işyeri var. Bu 630 işyeri bin 349 kişiye tekâmül ediyor. Bin 349 kişi içerisinden 950 kişinin muvafakatlerini almış durumdayız veya kamulaştırmalarını yapmış durumdayız. Böylelikle yasal çoğunluğu sağlamış durumdayız.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla gereken görüşmeleri yaptık. İller Bankası ile gereken görüşmeleri yaptık. Mutabakat noktasındayız.” Dedi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI

Bazı Mülk sahiplerinin yürütmeyi durdurma konusunda dava açtıklarının hatırlatılması üzerine Başkan Ürgüp “ Şu an iki tane ferdi yürütmeyi durdurma davası açılmıştır. Bir tanesi bizim lehimize sonuçlandı. Diğeri de sonuçlanacak. Bu manada hukuki bir engel söz konusu değildir. Kamulaştırmalarla ilgili açmış olduğumuz davalara itirazlar var. Hukuki süreci takip ediyoruz.
Yani bu manada herkesin aynı şeyi düşünmesi gerekmiyor ama kanunun bize verdiği yetkiyi kullanmak konusunda da aceleci davranmak zorundayız.” açıklamasını yaptı. 
Mahkemenin tayin ettiği bilirkişilerin metre kare fiyatını tespiti ile ilgili soruya da cevaplayan Başkan Ürgüp  “Bilirkişi raporu açıklandı. Bizde mahkemeye karşı itirazlarımızı yaptık. İlla kamulaştırmak mecburiyetinde değiliz. Kanunun bize tanıdığı 18 ile de bu işleri çözebilecek durumdayız. Bilirkişilerin verdiği raporlar her zaman belli olmuyor. Bilirkişileri de şikayet edeceğimizi buradan  beyan ediyorum.  Burada haksız ve yanlı bir uygulama söz konusu olabilir. Ama dediğim gibi biz Türk mahkemelerinin adaletine güveniyoruz. Neticelenmiş bir mahkeme yok henüz talepler var sadece. “ dedi.
Açıklamanın ardından sanayinin çeşitli yerlerinde bulunan dükkanların yıkımına geçildi. Yıkım sırasında halen kullanımda olan bazı dükkanların duvarlarının çatladığı dikkat çekti.
 

İKİNCİ BİLİRKİŞİ HEYETİ TESPİT YAPACAK

Mahkemenin tayin ettiği bilirkişilerin verdiği karar tayin edilecek 2. Bilirkişi raporu ile netlik kazanacak. Bugünlerde tamamlanması beklenen 2. Bilirkişi raporunun ilk raporla aynı olması ya da yakın değerlerde olması durumunda mahkemenin bu raporları dikkate alarak karar vereceği, ikinci raporda farklı bir sonuç çıkması halinde 3. Bir heyet oluşturularak tekrar inceleme yaptırılacağı öğrenildi.

AdminAdmin