Bölgemiz
Giriş Tarihi : 14-03-2013 19:49

ALBAYRAK ; ''DEMİRYOLLARINA DOKUNDURTMAYACAĞIZ''

Demiryollarının özelleştirilmesi konusundaki kanun taslağı Ulaşım Sendikasını harekete geçirdi.

ALBAYRAK ; ''DEMİRYOLLARINA DOKUNDURTMAYACAĞIZ''

Demiryollarının özelleştirilmesi konusundaki kanun taslağı Ulaşım Sendikasını harekete geçirdi.
Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada taslağın Demiryollarının tavsiyesini öngördüğünü söyledi.

156 Yıllık şerefli geçmişi olan Demiryollarının geleceğini tayin edecek Türkiye Demiryollarının serbestleşmesi adı altında  hazırlanan Kanun Taslağının Bayındırlık, İmar, Ulaşım, Haberleşme ve Turizm komisyonunda olduğuna dikkat çeken Albayrak “  Taslak Demiryollarının tasviyesini öngörmektedir. Demiryollarının çok uluslu şirketlerin eline geçmesine zemin hazırlamaktadır. “ dedi.
Demiryollarının kar marjı en düşük sektörlerden biri olduğunu  Ancak, ekonomik ve sosyal hayatın motor gücü durumunda bulunduğunu kaydeden Albayrak, Devlet tekelini kaldıracağız diyerek, ülkenin ve milletimizin olumsuz etkileneceği bir düzenleme ile karşı karşıya olunduğunu belirtti. 
Albayrak “ TCDD, siyasi iradenin daha çok müdahalesi gibi girdaba sokulmak isteniyor.
Bu taslakta çalışanları güvence altına alacak bir hüküm yoktur. Aksine asgari ücretle çalışan ve hiçbir güvencesi olmayan taşeron işçileri çalıştırılmak isteniyor. 
Esasen TCDD şuanda Özel Sektör vagonları ile taşımacılık yapmakta ve kendi vagonlarını atıl tutmaktadır. Başka neler bekleniyor, merak ediyoruz. 
Kurumda çalışanlar arasındaki ayrımcılığın giderilmesi, aynı işi yapanların farklı statülerde istihdam edilmeleri zedelenen iş barışının tesis edilmesi ile ilgili tek düzenleme yoktur. 
TCDD’de bir zamanlar 80 bin işçi-memur çalışır iken geliri giderini karşılama oranı %52’ler düzeyindeydi. Bugün nasıl yüzde 27’lere geriletildiği sorgulanmıyor. Kimse kendine dokunmuyor hep demiryollarına ve çalışanlarına dokunuluyor. Demiryolu trafik emniyeti ve güvenliğini kaldıracak, kazalar kaçınılmaz hale gelecektir. Bu kanun taslağı ticarileşmeyi hedef almakta, kamu hizmetlerini ortadan kaldırmaktadır.  
Biz demiryolu çalışanları olarak, kuruluşundan buyana özellikle Kurtuluş Savaşı’nda önemli görevler yapmış Demiryollarımıza dokundurtmayacağız. 
Eğer  yanlışlardan dönülmez ise her geçen gün daha etkili mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

AdminAdmin