Bölgemiz
Giriş Tarihi : 07-03-2013 22:44

DOĞAN ÜRGÜP'TEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

DOĞAN ÜRGÜP'TEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Ürgüp, mesajında şunları kaydetti: “Kadına yönelik şiddete hemen her gün şahit olduğumuz bir dünyada 8 Mart tarihi daha anlamlı bir hal alıyor. Bugün sadece durup düşünme, bireysel ve toplumsal olarak yaptığımız hataları muhasebe etme açısından değerlendirilse bile emin olunuz ki, toplumsal huzur bağlamında çok ciddi faydalar sağlanacaktır.

Kadın ile erkek klişe söylemle bir elmanın iki yarısı gibidir. Yüce Allah böyle takdir etmiştir. Kadın ile erkek birbirini tamamlamak için yaratılmıştır. Birinin diğerine üstünlüğü ve bu üstünlükten kaynaklanan tahakküm etmek gibi bir hakkı yoktur. Toplumsal rol ve fıtrat gereği erkeğin yöneten konumunda bulunması, onun üstünlüğünden ziyade sorumluluğunun ağırlığı ve büyüklüğü olarak algılanmalıdır. Ayrıca yine dinimiz ve geleneğimiz kadına verdiği değeri annelik makamını yücelterek daha da büyütmüştür. Cennetin bile annelerin ayakları altına alındığı bir dini, kendini bilmez bir kısım cahillerin kadını ikinci sınıf insan konumunda görüyor şeklindeki ithamları iftiraları ise aymazlığın zirvesi olarak görüyorum. İslam dini kadına diğer bütün dinlerden ve toplumsal disiplinlerden daha fazla değer vermektedir.

Bugün Türkiye'de kadınların birçok sorunu vardır. Eşlerin uyguladığı şiddet ve töre diye bilinen cahiliye alışkanlıkları kadınlarımızın en büyük sıkıntılarıdır. Devleti yönetenler bu sıkıntılarla ilgili hem sosyal hem de hukuki tedbirler almalıdır. Öte yandan kadının sadece cinsel meta olarak görüldüğü ahlaksızlıklara da hem toplum olarak hem devlet olarak asla müsaade etmemeliyiz.

Sivas Belediyesi olarak, kadınlarımıza yönelik hep pozitif ayrımcılık yapmaya gayret ettik. Belediye çalışmalarımızda bunu Sivaslı çok net hissetmektedir. Bunun yanında Hanımlar Kültür Merkezleri kurarak ev kadınlarına hem eğitim anlamında hem de sosyal münasebetleri geliştirme anlamında katkı sunmaya çalıştık. Bu merkezlerde yürütülen faaliyetlere belediye olarak her türlü desteği sağladık, bundan sonra da bu desteklerimiz artarak devam edecektir.

Bu vesileyle hemşerilerim başta olmak üzere aziz milletimin ve bütün insanlığın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik ediyorum. Hiçbir şiddet olayının yaşanmadığı, haksızlıkların ve savaşların bittiği bir dünyaya kavuşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”

AdminAdmin