Bölgemiz
Giriş Tarihi : 07-03-2013 22:39

SİVAS BELEDİYESİ 8 MART KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar Kültür Merkezi kursiyerleri Atatürk Kültür Merkezi sergi Salonu’nda resim ve el sanatları sergisi açtı.

SİVAS BELEDİYESİ 8 MART KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

 

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar Kültür Merkezi kursiyerleri Atatürk Kültür Merkezi sergi Salonu’nda resim ve el sanatları sergisi açtı.

Açılışa Vali Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve eşi, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Turan Alim ve eşi, Baro Başkanı Muharrem Eliş, Tugay Komutanı Mustafa İlter'in eşi Nilüfer İlter, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Taş'ın eşi Mine Taş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay'ın eşi Reyhan Kızılay, 4 Eylül Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Polat ve çok sayıda davetli katıldı.

Sivas Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Belediye Konservatuarı Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan programda Sivas Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Mehmet Ali Düzün,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışından çok mutlu olduğunu belirterek, Sivas Belediyesi tarafından hanımlara yönelik birçok faaliyette bulunulduğunu 8 Mart gibi özel günlerde de bu kurslara yapılan çalışmaların görücüye çıktığını ifade etti.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'ta Hanımlar Kültür Merkezi tarafından organize edilen serginin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tüm hanım efendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum, düzenlenen sergide bir araya gelmemize vesile oldu. Mutlaka sergilerde insanların kabiliyetlerinin gün yüzüne çıktığı yerlerdir, Türk kadınlarımızın kabiliyetini de burada görüyoruz” diyerek sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra serginin kurdele kesimi il protokolünün eşleri tarafından gerçekleştirildi. Sergiyi gezen misafirler, eserlerle yakından ilgilendi.

Sergi sonrasında açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp, “Sergilenen eserler oldukça güzel, el sanatlarımızın geçmişten geleceğe yaşatılması gereken çok önemli kültür mirasımız ve bunu da belediyemiz çok güzel üstleniyor. Hanımlarımıza destek vererek unutulmaya yüz tutmuş eserlerimizi yeniden ortaya çıkarıyorlar. Bu sergide emeği geçenlerin ellerine sağlık” dedi.

Ürgüp, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutladı.

AdminAdmin