Bölgemiz
Giriş Tarihi : 05-03-2013 13:19

VALİ KEMELEK, 'KURTARMA VE TEKNOLOJİ MALZEMELERİ' SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

Vali Zübeyir KEMELEK, '28 Şubat Sivil Savunma ve 1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi'nde gerçekleştirilen 'Kurtarma ve Teknoloji Malzemleri' sergisi açılışına katıldı

VALİ KEMELEK, 'KURTARMA VE TEKNOLOJİ MALZEMELERİ'  SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

Vali Zübeyir KEMELEK, '28 Şubat Sivil Savunma ve 1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi'nde gerçekleştirilen 'Kurtarma ve Teknoloji Malzemleri' sergisi açılışına katıldı. Açılışa Vali KEMELEK'in yanı sıra; Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Vali Yardımcısı Vefa KAYA,  İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif EKİNCİ, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İLTER ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özellikle afet anında birinci derecede görev alacak kurumların aralarında düzenlenmiş olduğu sergiyi inceleyeceklerini ifade eden Vali Zübeyir KEMELEK, açılışta yaptığı konuşmada: "Ülkemiz, hem deprem bakımından risk taşıyan bir yer hem de il olarak kışın iklim bakımından zor şartlarda yaşamaktayız. Zaman zaman kardan kaynaklanan arama kurtarma çalışmaları da olmaktadır. Biz sürekli hazırlıklı olmalıyız. Hem depreme karşı hem kardan veya diğer tabiat olaylarından kaynaklanacak risklere karşı eğitimli, donanımlı ve hazır vaziyette olmamız lazım. Bugün de bu hazırlığımızı kamuoyuyla paylaşmak istedik. Serginin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif EKİNCİ ise, kentte arama ve kurtarma faaliyetlerine destek olan diğer kurumlarla işbirliği yaparak ilk kez böyle bir sergi düzenlendiklerini ifade ederek, amaçlarının vatandaşlarımızda afet bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
 

Açılışın ardından İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası, Sivas Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği ve Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti Sivas Şubesi tarafından oluşturulan stantları gezen Vali KEMELEK ve beraberindekiler, yetkililerden alet ve ekipmanlar hakkında bilgi aldı.

AdminAdmin