Üniversite
Giriş Tarihi : 03-03-2013 16:08

JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, DEPREM HAFTASI'NDA ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde AFAD ve Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Jeoloji, Jeofizik ve Geomatik Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, DEPREM HAFTASI'NDA ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

 

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde AFAD ve Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Jeoloji, Jeofizik ve Geomatik Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Bu etkinlikler kapsamında bölüm Öğretim üyeleri tarafından okullarda deprem haftasıyla ilgili sunumlar gerçekleştirilecektir.
Ayrıca CÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlileri tarafından 3 Mart 2013 Pazartesi günü Sivas Kent meydanında açılacak stantta Yapı Jeofiziği uygulamalarında sıklıkla kullanılan ''Yapı Radarı'' görüntüleme sistemi ile binaların projelerine uygunlukları, kalitesi ve dayanıklılığı hakkında bilgilendirme yapılacak.
4 Mart 2013 Salı günü ise Sivas Ticaret Sanayi Odası(STSO)'nda Vali Zübeyir Kemelek'e cihazın tanıtımı ve yapılan işlerin sunumu gerçekleştirilecek. 
Öğretim Görevlisi Sinan Koşaroğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada Yapı Jeofiziği uygulamalarında sıklıkla kullanılan ''Yapı Radarı'' görüntüleme sistemi ile binaların projelerine uygunlukları, kalitesi ve dayanıklılığı araştırıldığını belirterek, "Binalar bazında dayanıklılık ve kalite sorunlarına ilişkin çalışmalar sayesinde, donatıda kullanılan demirlerin durumları ve kullanılan demirlerin çaplarına kadar her türlü teknik analiz Jeofizik Mühendisliği bölümü bünyesinde yapı içerisinde her katta, temelde ve istenilen ölçekteki değişik binalarda bu uygulamalar yapılabilmektedir. Yüksek frekanslı elektromanyetik dalgalar kullanan ''Yapı Radarı'' ile adeta binaların röntgenini çekmek mümkün olmaktadır. Bu şekilde, kullanılan malzemeler ve malzemelerin durumları tespit edebilmektedir. Özellikle binalar için büyük bir sorun teşkil eden ve adete bir kanser gibi binayı içten içe çürüten donatı paslanması durumunu da yapılan ölçümlerde ortaya çıkarılabilmektedir. Özellikle Kentsel Dönüşüm sürecinde yapılacak bu çalışmalar kapsamında binaların donatı durumlarını binaya herhangi bir hasar vermeden çok hızlı bir şekilde ortaya çıkarılabilmektedir" ifadelerini kullandı.
 
AdminAdmin