Bölgemiz
Giriş Tarihi : 01-03-2013 14:18

"GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ" ŞARKIŞLA'DA TANITILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" Şarkışla İlçesinde tanıtıldı.Vali Zübeyir KEMELEK'in Eşi Sayın Zehra KEMELEK'in katılımıyla Aşık Veysel Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, İlçe Kaymakamı Davut GÜL ve Eşi Gülden GÜL, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer YILDIRIM ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" Şarkışla  İlçesinde tanıtıldı.Vali Zübeyir KEMELEK'in Eşi Sayın Zehra KEMELEK'in katılımıyla Aşık Veysel Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, İlçe Kaymakamı Davut GÜL ve Eşi Gülden GÜL, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer YILDIRIM ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer YILDIRIM'ın 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' Tanıtım Filmi ve Sunumu'nun ardından  proje katılımcılarına verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Sayın Zehra KEMELEK, yaptığı konuşmada; "Koruyucu aile projesi kapsamında, herkes bir gönül elçisi olabilir, gönlümüzden kopan sevgiyi Yurtlarda kalan yavrularımızla paylaşabiliriz.Onların hayatında eksik olan yuva sıcaklığı ve aile ortamıdır. Ailemizi onlara açalım. Onların dünyalarına girelim ve orayı bir oyun bahçesine çevirelim. O çocuklar kadar bizim de mutlu olacağımız, yüreğimizi ferahlatacağımız oyun bahçelerine sizlerinde yapacağı katkının önemi büyük olacaktır."dedi.

İl Müdürü Zafer YILDIRIM da konuyla ilgili olarak toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık oluşturulması, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Eşi Sayın Emine ERDOĞAN'ın başlattığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN'in koordinasyonunda gerçekleştirilen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Zafer YILDIRIM'ın katılımcıları bilgilendirmesinin ardından Gönül Elçisi Makbule ÖZBERK de duygu ve düşüncelerini katılımcılara aktardı.

Konuşmaların ardından Çocuk Gelişim Uzmanı Arzu KILIÇ tarafından 'Gönül Elçileri' ve 'Koruyucu Aile' tanıtım filmi ve sunumu  gerçekleştirildi. Program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer YILDIRIM'ın katılımcılar tarafından konu ile ilgili soruları yanıtlamasıyla devam etti. Katılımcıların da duygu ve düşüncelerine yer verilmesiyle toplantı sona erdi.

AdminAdmin