Bölgemiz
Giriş Tarihi : 26-02-2013 17:20

DOĞAN ÜRGÜP ''ORAN'' TOPLANTISINA KATILDI

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Şubat ayı yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'te katıldı.

DOĞAN ÜRGÜP ''ORAN'' TOPLANTISINA KATILDI

 

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Şubat ayı yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'te katıldı.

ORAN Kayseri Sümer Kapmüsü içerisinde bulunan hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada “Ajansımız, yeni Mali destek programlarını 26 Aralık 2012 tarihinde ilan ederek proje başvurusu kabullerine başlamıştır. Söz konusu programlar kapsamında, KOBİ'lere yönelik olarak stratejik sektörlerde ve bölgemiz için rekabette öncü sektörlerde yapılacak yatırımların desteklenmesi hedeflenirken, kar amacı gütmeyen kurumlara için tarıma yönelik altyapının ve insan kaynaklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

Programlar kapsamında KOBİ'lere 20 milyon TL'lik kaynak aktarımı planlandığını hatırlatan Yılmaz şunları kaydetti:“Ajansa proje başvuruları 15 Mart'ta son bulacak. Mali Destek Programları kapsamında bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini kapsamında 21 merkezde bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bin 200 kişinin katıldığı programlarda katılımcılarla Mali destek programlarına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Kayseri'de 100, Sivas'ta 55 ve Yozgat'ta ise 35 firmanın teşvik kapsamında aldıkları makine ve ekipmanların izlendi. 2014-23 Dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında, Kalkınma Bankası ve Erciyes Üniversitesi koordinatörlüğünde bölgenin farklı üniversiteleriyle işbirliği halinde çalışmalar başlatıldı.”

AdminAdmin