Bölgemiz
Giriş Tarihi : 25-02-2013 20:37

TURKUAZ PROJESİ YA OLACAK YA OLACAK

Doğan Ürgüp belediye olarak en fazla önem verdikleri projenin Turkuaz Projesi olduğunu belirtti.

TURKUAZ PROJESİ YA OLACAK YA OLACAK

 

Belediye olarak en fazla önem verdikleri projenin Turkuaz Projesi olduğunu belirten Başkan Ürgüp,  proje konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladığı konuşmasında şu bilgileri verdi: “Turkuaz Projesi adını koyduğumuz eski sanayi kentsel dönüşüm projesini çok önemsiyoruz. Eski sanayide 630 civarında işyeri var. Bu işyerleri daha önce 2000’li yıllarda bir meclis kararıyla imar alanına çevrilmiş, 2,4 yoğunluk verilmiş. Ön kısımlardaki dükkânları ticari, diğer yerleri konut olarak değerlendirmek kaydıyla yaklaşık 80 bin metrekare alan bir araya getirip burada 2,5 ortak emsalle birlikte, bir alışveriş merkezi, bir tane 5 yıldızlı otel, 3 tane rezidans kule, 2 tane 18 katlı ikiz kuleler, 3 apartman katıyla birlikte bir plan uygulamaya gayret gösteriyoruz. Şu anda yıkımlara ciddi manada başlamış durumdayız. Yüzde 20’ye yakın kısmını gerçekleştirmiş durumdayız. İnşallah buradaki faaliyetimizi iyi bir şekilde tamamlamayı planlıyoruz. Burada 1278 tane mal sahibi var. Bunun 910 tanesinin muvafakatnamelerini aldık ve tapuları bize geçti. Bugün de eski sanayide sular da kesildi. Yani artık oradaki faaliyeti noktalama noktasına geldik. Turkuaz projesini hızlı bir şekilde tamamlayacağız.”

YAPTIĞIMIZ İMAR REVİZYONU SİVAS’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Daha sonra belediyenin genel hizmetleri hakkında bilgiler veren Başkan Ürgüp ilk olarak yapılan imar revizyonuna değinerek şunları söyledi: “Göreve geldikten sonra imar revizyonu çok önemli bir faaliyetti, bunun üzerinde ısrarla durduk. 2010 yılında imar revizyon çalışmalarını başlattık. Şu anda 3. etapla birlikte Esentepe Mahallesinin de imar revizyon planı Meclisten geçti, askı sürecinde itirazlar netleştikten sonra bu sene imara açılmış olacak. 30 yıldır yapılmayan bu revizyon şehrin geleceği açısından çok önemlidir.”

 

SPORDA SİVAS ADETA ÇAĞ ATLADI
Özellikle spor alanında Türkiye’nin örnek alması gereken bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Ürgüp, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Yine seçimlerden önce vaat ettiğimiz bir terminal projemiz vardı. Terminalimiz çok eskimişti, bu terminalimizi yenilemek gerekiyordu. Temelleri atıldı, inşaatı şu anda devam ediyor. Ekim ayından önce terminalimizi açacağız. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri adını verdiğimiz paşa çayırı spor tesislerimizin geçen yıl açılışını yaparak kullanmaya başladık.2400 kişilik kapalı tribün, 1200 kişilik açık tribün, sporcuların kalacağı kondisyon merkezi, yemekhanesinin, idari binasının olduğu tesis, koşu ve yürüyüş parkurlarının olduğu otoparklı bir tesis yaklaşık 10 trilyon liraya Sivaslıların hizmetinize açılmıştır. Spor tesisleri deyip geçmeyin 10 ayrı futbol takımı, 1. Ligde oynayan bir voleybol ve hentbol takımımız bu tesislerimizden yararlanıyor. Türkiye Karate Şampiyonasında 1. olan bir sporcumuz Avrupa 2.’si oldu. Bunların dışında karate, sayokan sporu, basketbol takımlarımız var. Belediyemiz bu dönemde bütün Türkiye’ye örnek olacak spor çalışmaları sürdürüyor.

MUHSİN YAZICIOĞLU BULVARINA HERKES HAYRAN KALACAK

Öte yandan şehrin en önemli arterlerinden birisine yapılmakta olan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ilk etap çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Ürgüp bu projeyle şehrin görüntü anlamında daha da güzelleşeceğini söyledi. Başkan Ürgüp sözlerine şöyle devam etti: “Oradaki çalışmalarımız devam edecek. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarındaki faaliyetlerimiz yaklaşık 12 trilyon liraya mal olacak. Yani İstasyon Kavşağına kadar kaldırımlar bazalt taşıyla, bordür taşlarıyla yenilenecek, asfaltları sıfırdan yeniden yapılacak, orta refüjler düzenlenecek, ışıklandırma ve aydınlatmalarda led aydınlatma sistemi uygulanacak. Bir de bulvarın sağ tarafındaki demir yolu ile bulvar arasında kalan alana bir kentsel tasarım projesi yapılacak. Biliyorsunuz bunlar şu anda harfiyen hayata geçiriliyor. Yolun sol tarafında evlerin önü de yeşil alan olarak ortaya çıktı. Yani İstasyon Caddesi istasyonda bitiyordu. Şimdi ise İnönü Caddesi, oradan sonra Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ta şehrin dışına kadar devam edecek. Şehre girenin adeta çarpılacağı, şehirle ilgili ilk kanaatlerin çok olumlu olacağı bir tablo oluşacak.”

KADINLARA, ÇOCUKLARA VE ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Konuşmasında yürüttükleri sosyal projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Ürgüp, şunları söyledi: “Sevgi Evleri, bizim yetim öksüz çocuklarımız var, bunları barınabileceği alanların yapılması çok önemliydi. Sevgi evlerini 10 blok olarak yaptık, burada 0-6 ve 7-12 yaş arasındaki çocuklarımız aile ortamında yaşıyorlar. Öte yandan Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi yapacağız. Toplantı salonları, sinema salonları, fitness salonlarıyla hanımların hoşça vakit geçirebileceği bir kültür merkezi olacak. Kültür merkezinin temellerini attık. 12 kat yerin altına indik 175 araçlık bir de otopark oluşturacağız. Bunların yanında engelli kardeşlerimize yönelik merkezler kurduk, işitme engelliler eğitim merkezi oluşturduk. Her türlü sorunlarıyla ilgileniyor, kadınlar ve çocuklarda olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza yönelik de hizmette pozitif ayrımcılık yapıyoruz.”

ORTA ANADOLU’NUN EN BÜYÜK HAYVAN BARINAĞINI BİZ YAPTIK

Orta Anadolu’nun en büyük hayvan barınağı ile en büyük tıbbi atık tesislerini yaptıklarını belirten Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizde sokaklar köpeklerden geçilmiyordu. Göreve geldikten sonra, orta Anadolu’nu en büyük hayvan barınağını, yaklaşık 1000 hayvanın barınabileceği, rehabilitasyonlarının, ameliyatlarının yapılabileceği bir hayvan barınağı yaptık, sokaklarımızı köpeklerden temizledik. Tıbbi atık sterilisazyon tesisi Sivas'ta yoktu, tıbbi atıklar toprağa gömülüyordu, şu anda tıbbi atıkları berhava eden, atıkları evsel hale getiren bir tesisi Sivas halkının hizmetine açtık.”

BİRLİK SANAYİ SİTESİNİ ÇOK KISA ZAMANDA YAPTIK

Konuşmasında yapılan diğer çalışmalarla ilgili ise Başkan Ürgüp, “Eski sanayi sitesindeki esnaflarımız için Birlik Sanayi Sitesini yaptık, 60 dükkânı hak sahiplerine teslim ettik.  Şu anda 106 dükkânın inşaatı devam ediyor. Onları da hak sahiplerine teslim edeceğiz. Belediyemizin sosyal tesisleri yok denecek kadar azdı, şehrin meydanında bulunan bölük bölük dükkânlar vardı, o dükkânlar kiracılara verilecekti, bunları ortadan kaldırdık Selçuklu Sosyal Tesislerini yaptık. Bir tane 27 Haziran parkına, bir tane sıcak çermiğe, bir tane paşa fabrikasına sosyal tesisler yaptık. Paşa fabrikasındaki sosyal tesisleri büyüttük. Yazın orada düğünler yapacağız, paşa fabrikasında şelaleler, kütük evler, elektriğini kendi üreten termik santral, cami inşa ettik” dedi.

 

Dedebalı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediyenin yaptığı işler hakkında da bilgiler veren Başkan Ürgüp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz mezarlık tarafında Dedebalı Kentsel Dönüşüm Projesi var. 4 mahalleyi ilgilendiren bu projeyle ilgili 920 konutun yapımını TOKİ’ye verdik. TOKİ 11 Mart'ta ihale ilanına çıkacak. Mart veya Nisan ayıyla birlikte orada 920 konut yapımına başlanacak.  250 konutta belediyemizin var, belediye buradan 30 trilyonluk bir gelir elde etmiş olacak. Hurdacıları da bulunduğu yerden kaldıracağız. Cezaevinin alt tarafına hurdacılar sitesi yaptık 4. 5. aydan itibaren hurdacılar da buradan taşınacaklar.”

SICAK ÇERMİĞİN YENİ HALİNDEN HERKES MEMNUN

Sıcak Çermiğin Sivas’ın turizmine çok katkı sağlayacağını belirten Başkan Ürgüp, şunları söyledi. “ Otelleri yeniledik.  İki tane kapalı havuz, 10 tane aile banyosu, 2 tane Türk hamamı ve eski banyoların tamamını elden geçirdik, neredeyse restorasyon yaptık. Peyzaj alanları yaptık, piknik alanları yaptık. Küçük bir alışveriş merkezi yaptık. Şu anda orada 450 tane yatağımız var, 180 tane 5 yıldız ölçeğinde geri kalanı da yıldızı olmayan ama halkın ihtiyacını gören ölçüde yaptık. Belediyemiz buraya 6 trilyonun üzerinde yatırım yaparak yeni yatırımcının da önünü açtı. 2 tane yeni yatırımcı burada yeni yatırımlarını da tamamlamak durumundalar. Soğuk çermikte bungola tipi evler yaptık, havuzların restorasyonunu yaptık, piknik alanlarını dizayn ettik, sizlerin hizmetine sunduk. Alt yapı çalışmalarında 50000 metre kanserojen boruları da polietilen borularla değiştirdik, üniversitenin içme suyu problemini de biz çözdük, üniversite 35 yıldır çok sert metalleri içeren bir su kullanıyordu bu sudan üniversitemizi kurtardık.”

 

YOL YAPIMI VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİNDE SİVAS TARİHİNİN REKORLARINI KIRDIK

Yapılan yol yenileme çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yol çalışmalarımız var.  Celal Bayar Caddesindeki oteli yıktık, orası şimdi yeni bir bina olacak, Fethi Akyüz Caddesi, Hayri Sığırcı Caddesi, Çayboyu Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı mükemmel bir şekilde yapıldı. Ara sokaklarda da kaldırım ve bordür çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Sivas belediyesi tarihinin en yüksek çalışmasıdır bunlar. Hiçbir belediye yönetimiyle kıyaslandırılmayacak kadar fazladır. Yeni kavşaklarımız var, Alibaba’ya 2 kavşak Yenişehir’e bir kavşak, il özel idarenin önüne bir kavşak, İstiklal İlkokulunun oraya bir kavşak, TSO’nun önüne bir kavşak yaptık. Bu kavşaklar ulaşımı çok rahatlattı. Belediyemiz şu anda belediye tarihinin en yüksek araç ve ekipmanlarına sahiptir. Toplam maliyeti 22 trilyondur. Özbelsan’la birlikte bunlar bizim dönemimizde alınmıştır. Bir de şehirde bit pazarı, Azerbaycan pazarı, buğday pazarı, İmam Hatip Okulunun altındaki dükkânlar, Paşa Fabrikasındaki virane dükkânlar, kaledeki yıkık virane evleri yıktık, buğday pazarını otopark haline getirdik, Azerbaycan pazarında olan nahoş durumlar ortadan kalktı, Sivas’ı bu gibi kötü durumlardan kurtardık.”

SİVAS’IMIZA 50’NİN ÜZERİNDE PARK YAPTIK

Belediye olarak yapılan diğer faaliyetlerin de altını çizen Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: “Sivas’ımıza 50'nin üzerinde park yaptık, 28 tane halı saha yaptık, 2 tane tenis kortu yaptık. Aksunun 350 metre uzunluğundaki etabını 849 bin lira gibi minimum bir rakamla yaparak faaliyete geçirdik. Önceki etabın uzunluğu 950 metre maliyeti 14 trilyondur, benim dönemimde yaptığım 350 metredir maliyeti 1 trilyon dahi yoktur dosyası elimde itiraz edenin karşısına koyarım. Bakın,  Gıda bankası, hayat ağacı derneğinin 400 milyar olan bütçesini 1,5 trilyona çıkardık. 350 olan kurban sayısını 1000 kurbanın üzerine çıkardık ve Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşlarından bir tanesini sizlerle beraber el birliğiyle ortaya çıkardık. İftar çadırını değiştirdik, önceden bu çadır kiralanıyordu, yapısını formatını tamamen değiştirdik. Önceki çadırda insanlar resmen sıcaktan yanıyordu, çadırın etrafını açtık, yemekleri kendi tesislerimizde üretiyoruz. Mezarlıklarda yapılan faaliyetler ölüler için değil diriler içindir. Türkiye’nin her tarafından gelen insanlar mezarlıklarda yapılan çalışmaları çok beğeniyorlar. 6 Tane türbe düzenlemesi yaptık. Arapşeyh, Şeyh Çoban, Morali Baba Türbesi, Durak Baba Türbesi, Süt Evliyası, Ağ Baba Türbesi'nin restorasyonunu yaptık. İhramcızade Kültür Merkezini yaptık. Kolağası Konağını yaptık. Behrampaşa Hanı restore ediliyor. Terzioğlu Konağı da aynı şekilde. İtfaiyeye iki şube açtık biri organize sanayide biri Esentepe’de. Sivas Belediyesi bizim dönemimizde tarihinin en yüksek bütçesine ulaştı. Fiili bütçe 105 trilyondan 200 trilyona çıkarıldı.”

AdminAdmin