Bölgemiz
Giriş Tarihi : 25-02-2013 20:25

BAŞKAN ÜRGÜP MAHALLE BULUŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından mahalle teşkilatlarıyla bölgesel istişareler yapmak üzere dördüncüsü düzenlenen Karşıyaka Mahallesi Bölge İstişare Toplantısına katıldı.

BAŞKAN ÜRGÜP MAHALLE BULUŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından mahalle teşkilatlarıyla bölgesel istişareler yapmak üzere dördüncüsü düzenlenen Karşıyaka Mahallesi Bölge İstişare Toplantısına katıldı.

Düzenlenen toplantıya Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Başkan Yardımcıları, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın, katılımcılara teşekkür ederek “Türk İslam ülküsünün büyük savunucusu Türk siyasetinin ender liderlerinden Sivas'ımızın yetiştirmiş olduğu ancak kalleşçe, kahpece ve sinsice şehit edilen sayın merhum şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle minnetle anıyoruz. Onun bize emanet etmiş olduğu sayın belediye başkanımız, onun emaneti olan Büyük Birlik Partisi il başkanımız, merkez ilçe başkanımız, il encümen üyeleri, parti yöneticileri hepiniz mahallemize hoş geldiniz şeref verdiniz.” dedi.

 

KARŞIYAKA MAHALLESİNE EN BÜYÜK HİZMET BİZİM DÖNEMİMİZDE GELDİ

Katılımcıların yoğun alkış ve tezahüratları eşliğinde sözlerine başlayan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, öncelikli olarak belediye olarak Karşıyaka Mahallesine yaptıkları hizmetlerden bahsetti. 

Başkan Ürgüp şunları söyledi: “Sivas’a yaptığımız hizmetleri anlatacağımız bu toplantımızda önce Karşıyaka mahallesiyle başlamak istiyorum. Biz işbaşına geldiğimizde burada asfalt yoktu, yol yoktu kaldırımlar yollar birbirine girmişti. Kışın çamur olunca da içinden çıkılmaz bir hal alıyordu. 7270 ton asfalt kullanmışız yapılan asfalt 43 bin 500 metrekare. Stabilize yol çalışmalarımız 2009 yılında 176 bin, 2010 yılında 30 bin, 2011’de 36 bin, geçen yıl 82 bine çıkmışız. Bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Toplamda 325 bin metrekare stabilize yol yapımız olmuş. Ayrıca 16 bin metrekarede iyileştirme yapmışız, biri bölge parkı olmak üzere 2 adet park yapmışız. Kanuni Sultan Süleyman Parkı 3850 metrekare, Karşıyaka Bölge Parkı 4500 metrekare. Parkların içerisinde 6 adet çatılı ahşap kamelya, 3600 metrekare yeşil alan, iki adet 450 metrekarelik çocuk oyun alanları, iki adet 350 metrekarelik egzersiz alanları, futbol sahası, bir tane 450 metrekare basketbol sahası yapılmış. Sizin çok haz etmediğiniz Karşıyaka Köprüsü hikâyesi var. Biz istesek de istemesek de bu köprü böyle dururken yeni bir yol yapamayız. Hem kaynak israfı hem de kanunen hukuken bu çok doğru olmaz diye düşündük. Yaklaşık 2900 metrekare olan bu yolun dolguları yapıldı. 30 metre genişlik 65 bin metrekare alan 260 bin metre küpte dolgu yapılmış. Çok kısa sürede bu yolu yaptığımız gibi maliyetleri de çok ciddi düşürdük 75 iş günü gibi bir rekor süre var. Bayındırlık birim fiyatlarıyla 6 milyon liraya mal olması gereken yol sadece 2 milyon 800 bin liraya mal oldu. Demek ki yüzde 100 oranında oradan tasarruf sağlamışız. İşte tasarruf böyle sağlanır.”

KARŞIYAKA KÖPRÜSÜ GÜNDEMİMİZDE

Karşıyaka Mahallesi sakinlerinin ortak taleplerinin köprü yapımı olduğunu belirten Başkan Ürgüp, bu konuyla ve diğer hizmetlerle alakalı şunları söyledi: “Geçen yıl buraya park bahçe açılışlarında geldiğimizde muhtar bizden köprü yolu sözü aldı ama bunu yeni dönemde düşünüyoruz. Bir dönem daha devam edeceğiz inşallah, sizlerin destekleri Allah'ın takdiri ile o takdir etmezse hiçbir şey olmaz. Bunun dışında otobüs seferlerini düzenlemişiz, günde 68 otobüs seferi var. Sabah 6.24 ve 6.34’te başlayan seferler var. Bir de yeni muhtarlık binasını yaptık. Tabi bunu aşağı yukarı 30 mahallede yaptık. Doğalgaz ile ilgili faaliyetleri de 2013 yılında tamamlayacağız Karşıyaka mahallemizde. Burada imar planını da kat istiyormuşsunuz, taleplerinizi imar planını yapan yetkili arkadaşlarımıza ileteceğiz yani bahçe içi imar planından blok nizama geçmenin uygun olup olmadığını soracağım. 3 park ile ilgili talebiniz var park bahçe müdürlüğümüzün planında yeni bir park var, Allah'tan bir mani çıkmazsa planlamada olan park inşa edilir. Otobüs seferlerine ilave istemişsiniz ilgili arkadaşlarımız değerlendirsin imkân dâhilinde ise artıralım.”

 

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün yaptığı hizmetler ve projelerini anlattığı sunum katılımcılar tarafından büyük bir dikkat ve memnuniyetle takip edildi.

Yoğun bir katılımın gözlendiği toplantıda salon adeta hınca hınç doluydu. Başkan Ürgüp, sunumunun ardından vatandaşların taleplerini dinledi. Taleplerle ilgili görevlilere talimatlar veren Başkan Ürgüp’e mahalle sakinleri teşekkür etti.

Toplantının ardından Karşıyaka Mahalle Muhtarı Çetin Aydın Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

AdminAdmin