Bölgemiz
Giriş Tarihi : 25-02-2013 19:56

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ SİVAS'TA

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ SİVAS'TA

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi.  Adana’dan havayolu ile ilimize gelen Milli Savunma Bakanı YILMAZ, Nuri DEMİRAĞ Havaalanı'nda; Vali Zübeyir KEMELEK, Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Vali Yardımcıları Veysel ÇİFTÇİ,  Salih AYHAN (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) ve Vefa KAYA,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ali TAŞ, İl Emniyet Müdürü Selçuk KIZILAY, diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar tarafından karşılandı.
    Karşılama programının ardından Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Vali Zübeyir KEMELEK ve beraberindekiler, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Zaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği, '8. Birlik ve Beraberlik Yemeği'ne katıldı. Bakan YILMAZ, programda yaptığı konuşmada; "Bugün Hollanda'nın patriot füzelerinin yerleştirildiği Adana'daydık. Daha sonra da Kahramanmaraş'a geçtik. Bu şehre de Almanya'nın partiot füzeleri konuşlandırıldı. Tabii NATO'nun genel ilkeleri çerçevesinde bu patriotların yerleştirilmesi yapıldı. Almanya ve Hollanda Savunma Bakanlarıyla Adana ile Kahramanmaraş'taki batarya birliklerini denetledik. Söz konusu kentlerdeki ziyaretlerimizde bizlere füzelerin neden talep edildiği soruldu. Bunun size maliyeti bir yılda ne kadardır?' dediler.  Biz de dedik ki, 'bir yılda bize maliyetinin 15 milyon lira olacağını düşünüyoruz.' Aynı soruyu Hollandalı Bakana sordular. Hollandalı Bakan da 'Bize maliyeti bir yılda 40 milyon avro olacak' dedi. Alman Bakan da şöyle söyledi ve doğrusunu yaptı, 'Güvenliğin fiyatı olmaz' dedi. Ama en doğru cevap, 'bir can bile yapılan masrafların hepsinden çok daha önemlidir.' Biz insanımızı seviyoruz. İnsan, Allah'ın yeryüzündeki halifesidir, istiyoruz ki yaşasın. Herkes barış, mutluluk içerisinde yaşasın. İnşallah ümit ediyoruz ki Suriye'de de en kısa zamanda barış sağlanır ve hiçbir ananın gözünden yaş gelmez." ifadelerini kullandı.

    Diktatörlerin ne zaman ne yapacağının belli olmayacağına da vurgu yapan Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ; "Saddam'ı herkes hatırlar. Kendi halkına karşı kimyasal silah kullandı. Halepçe'yi de unutmayın güzel kardeşlerim. Kendi halkını bombalayan, kendi halkına füze gönderen bir yönetim. Artık endazesinden çıkmış derler ya... işte o sözü kullansak yeridir. Endazesinden çıkmış, basiretini kaybetmiş bir yönetimin ne yapacağı belli olmazdı. NATO'ya başvurduk. NATO derhal toplandı, İttifakın dayanışmasını göstermek üzere. Biz, 1950'li yıllardan bu yana NATO'daydık ve ilk defa somut bir talebimiz oldu. Burada hem Hollanda hem Almanya hem de Amerika patriot füzelerinin Türkiye'ye yerleştirilmesini kabul etti. Bununla neyi amaçladık- Bununla ittifakın Türkiye'nin yanında olduğunu göstermeyi ve ikinci olarak da caydırıcılığını kullanmayı amaçladık. 'Eğer Türkiye'ye karşı dikkatsiz olursan, bu ittifakı karşına almış olursun.' En güzel mesajı, somutu bu. Akçakale'de 5 vatandaşımız, Suriye'den atılan top mermisi ile hayatını kaybetti. Dolayısıyla milyonda bir de olsa füzenin gelme ihtimaline karşı böyle bir tedbir aldık. Bir can bile yapılan masrafların hepsinden çok daha önemlidir. Biz insanımızı seviyoruz." dedi.
    Vali Zübeyir KEMELEK, ise programda yaptığı konuşmada; "Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği bu tür faaliyetler, organizasyonlar, gerek ilimizin ve kültürümüzün tanıtılması açısından gerekse kardeşlik ve dayanışma ruhunun, birlik ve beraberliğimizin tazelenmesi açısından son derece önemli. Ben organizasyonda emeği geçen Zaralı kardeşlerimi kutluyor, son derece anlamlı olan bu etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.
    Programda ayrıca; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı M. Habib SOLUK da selamlama konuşması yaptı.
    Buradaki programının ardından Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Vali Zübeyir KEMELEK ve beraberindekiler, Sivasspor-Beşiktaş A.Ş. Spor Toto Süper Lig Müsabakası'nı izlemek için Sivas '4 Eylül Statyumu'na geçtiler.
    Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, ilimizdeki temaslarının 2. gününde ise, 'İlbeyli Çevresini Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı.
    Açılış töreninde yaptığı konuşmada Bakan YILMAZ; "Bu vatan, bu kültür coğrafyasında yaşayanların ortak vatanıdır ve bunun sorumluluğu vebali de bizdedir. Ne mutlu ki böyle bir vatana sahibiz. Ayrımız gayrımız yok, bu vatanda tuğla üstüne tuğla koyana Allah razı olsun diyoruz. Bunu bilerekten diyoruz ki, bu vatan, bu kültür coğrafyasında yaşayanların ortak vatanıdır ve bunun sorumluluğu vebali de bizdedir.” sözlerine yer verdi.
    Konuşmaların ardından kurdele kesilerek derneğin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Daha sonra Milli Savunma Bakanı YILMAZ, Vali Zübeyir KEMELEK ve beraberindekiler, dernek binasını gezdi. Programda ayrıca, konuklara çeşitli hediye ve plaket takdim edildi.
    Daha sonra 'Vahdet Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, buradaki ziyaretinin ardından havaayolu ile Ankara’ya gitmek üzere ilimizden ayrıldı.

AdminAdmin