Bölgemiz
Giriş Tarihi : 23-02-2013 15:16

DOĞAN ÜRGÜP : SİVAS HER TÜRLÜ BAŞARIYA LAYIKTIR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 Eylül Belediyespor takımı ile Sıcak Çermik Tesislerinde bir araya geldi.

DOĞAN ÜRGÜP : SİVAS HER TÜRLÜ BAŞARIYA LAYIKTIR

 

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 Eylül Belediyespor takımı ile Sıcak Çermik Tesislerinde bir araya geldi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas’ın nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye’de sayılı illerden biri olduğunu belirterek, tarihi, kültürü ve kardeşliği ile bu şehrin her türlü başarıya layık bir il olduğunu söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Spor Toto 3. Lig 2. grupta mücadele eden 4 Eylül Belediyespor takımına, Sıcak Çermik tesislerinde moral ve motivasyon amaçlı bir akşam yemeği verdi.Sıcak Çermik tesislerinde Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile karşılaşan bir vatandaş, tesislerle ilgili memnuniyetini belirterek, teşekkür etti.

4 Eylül Belediyesspor Kulüp Başkanı Ahmet Polat, Pazar günü İzmit’te oynanacak Derince Belediyespor maçı öncesinde yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak Başkan Doğan Ürgüp ile yemek vesilesiyle bir arada olmaktan dolayı memnuniyetini ifade etti.

SPORA HER ZAMAN DESTEK OLDUK

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, başından beri spora çok önemli destek verdiklerini belirterek, futbol, voleybol, hentbol, bisiklet, basketbol, karate, sayokan, futbolun diğer branşı olan A2 ve amatör branşlarda dâhil Sivas Belediyesi’nin, Türkiye genelinde sayılı belediyeler arasında olduğunu söyledi.

4 Eylül Belediyespor takımından bir sporcunun karatede Avrupa ikincisi olduğunu hatırlatan Başkan Ürgüp, Sivaslı genç karateci gibi Belediyespor takımından da üstün başarılar beklediğini ifade etti.
 

Başkan Doğan Ürgüp, ikinci lig hedefine ulaşmanın, hem Sivas’a hem de futbolculara marka değeri katacağını vurgulayarak, “Bu memlekettin 2.lig de bir takımı olması lazım. Sivas neticede Türkiye’nin her tarafında nüfus barındıran kalabalıkta. Anadolu’nun ortasında bir şehir Doğusuyla batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle kardeşliğin merkezi bir şehir burası. Alevi suni kardeşliğinin olduğu bir şehir. Değerleriyle Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyetten bir takım değerleri bünyesinde barındıran bir şehir” dedi
 

HİÇBİR BAHANE BAŞARININ YERİNİ TUTAMAZ
Hakem hataları veya kasıtlı yönetimiyle ilgili düşüncelerini de belirten Başkanı Ürgüp, “Hakem çıkacak gördüğünü çalacak. Bu kadar art niyetli davranmayacak. Pozisyonları göremeyebilir o ayrı bir hadise. Ama bir maçta yirmi tane faul oluyor verilmiyorsa karşı tarafa veriliyorsa burada art niyet aramak lazım. O zaman eze eze yeneceksiniz. Yani topu kalenin içine sokacaksınız değerli arkadaşlar. Hiçbir bahane başarının yerini tutamaz” dedi.

HER ŞART ALTINDA CENTİLMEN DAVRANACAĞIZ
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “Hepinize dua ediyorum. Siz bir birbirinizi severseniz, düzgün insan olursunuz. Birbirini düzgün sevmeyen Müslüman da olamaz. Yani Müslümanlığın ölçüsü de budur. Milletimizin geçmişten gelen değerleri bunu zaten bize emrediyor. Yani biz bir birimizi sevmek mecburiyetindeyiz. Birbirimizle iyi anlaşmak mecburiyetindeyiz. Şunu da üstüne basarak söylüyorum; Rakip takımın oyuncuları ile kavga etmeyin onu da istemiyoruz biz. Bir birinizi iyi sevdiğiniz gibi maç içerisinde bir mücadele olur. Maçtan sonra sarılıp öpüşeceksiniz. Spor bir centilmenliktir centilmence mücadele edeceksiniz. Yenseniz de yenilseniz de yani futbol bunu emrediyor spor bunu emrediyor. Spor kumar değildir. Neticede bir de böyle düşünmek lazım hadiseyi. Yani kaybetmekte var kazanmakta var. Ama siz iyi mücadele edin karşı takım sizden kuvvetli sizi yendi. Ona diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ama bizden daha az kuvvetli takımlar da var. İşte altı yedi gol kaçırmış da olabilirsiniz, ama mücadeleyi bırakmayacaksınız. Sekizinciyi dokuzcuyu atacaksınız. Altı yedi tane gol kaçırınca ondan sonra takım oyundan düşmemeli her halükarda birbirinizi diri ve canlı tutacaksınız” diye konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 Eylül Belediyespor voleybol takımı teknik heyeti ve voleybolcularına da önceki gün yemek vermiş ve onlara olan güvenini ve desteğini vurgulamıştı.

AdminAdmin