Üniversite
Giriş Tarihi : 22-02-2013 18:35

KARDEŞ OKULDA SAĞLIK TARAMALARI BAŞLATILDI

Sivas Valiliği ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) arasında yapılan protokol ile başlatılan "SEKAP" projesi kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kardeş okul seçilen Halide Edip Adıvar Anaokulu'na sağlık taramaları başlatıldı.

KARDEŞ OKULDA SAĞLIK TARAMALARI BAŞLATILDI

 

Sivas Valiliği ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) arasında yapılan protokol  ile başlatılan  "SEKAP" projesi kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kardeş okul seçilen Halide Edip Adıvar Anaokulu'na sağlık taramaları başlatıldı.

Sağlık taramaları çerçevesinde minik öğrencilere ilk olarak göz taraması yapıldı. Tarama programına Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ferhan Candan, Göz Hastalıkları  Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Erdoğan, Hastane Başmüdürü Rahmiye Gültekin, Başhemşire Ergül Koçak ile Okul Müdürü Güldane Polat katıldı.

Tarama öncesinde konuşan Başhekim Prof. Dr. Candan, "Ebeveynlerin ve öğrencilerin tarama konusunda alışkanlıkları değerlendirilip bu konuda  eğitimler verilecek. Aynı zamanda el hijyeni konusunda öğrencilere bilgiler verilecek" dedi.

CÜ Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Erdoğan ise " Bizlerde göz bölümü olarak  çocuklara göz taramaları için buradayız. Göz, çocukların başarısını direk etkileyen bir faktördür. Bazen ebeveynler görmenin normal olup olmadığı konusunda farkında olmayabiliyorlar. Biz sadece ileride kişinin hayatını etkileyen görme tembelliği, şaşılık gibi çocuklarımızda bir anormallik var mı yok mu bunu tespit amacıyla şu anda burada bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Polat ise amaçlarının  SEKAP çerçevesinde kurumlar arası  işbirliği  geliştirmek ve arttırmak olduğunu ifade ederek "Çocuklarımızın küçük yaşlarda oluşabilecek göz problemlerini tespit edebilmek, erken teşhis, tanı ve aynı zamanda doktor fobisini yenmek üzere okulumuzda bugün göz taramalarını başlattık. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Konuşmaların ardından 3- 6 yaş grubu öğrencilere göz taraması yapıldı.

AdminAdmin