Bölgemiz
Giriş Tarihi : 20-02-2013 21:21

SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA ŞEHİR SİVAS

Türk Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök’ün girişimleriyle Sıcak Çermik Tesislerinde ‘Sağlık Turizminde Marka Şehir Sivas’ sloganıyla düzenlenen tanıtım toplantısı, İstanbul’dan gelen ulusal gazete ve televizyonların ekonomi muhabirlerinin yanı sıra yerel basın mensupları ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA ŞEHİR SİVAS

 

Türk Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök’ün girişimleriyle Sıcak Çermik Tesislerinde ‘Sağlık Turizminde Marka Şehir Sivas’ sloganıyla düzenlenen tanıtım toplantısı, İstanbul’dan gelen ulusal gazete ve televizyonların ekonomi muhabirlerinin yanı sıra yerel basın mensupları ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Sıcak Çermik Kaplıcalarının tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuşan Başkan Ürgüp, “Türkiye’nin muhtelif yerlerinden kendi branşlarında uzmanlaşmış gazeteciler ve yetişmiş insanlarımız Sivas’a teşrif etti. Bu toplantıyı organize eden kardeşimiz Kenan Acıkök kardeşimizdir. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’la bir yemek sırasında, 'Sivas’a bir şeyler yapılır mı, yapılamaz mı?' sohbeti sırasında arkadaşımız beni aradı, ben de davet ettim. Arkadaşıyla beraber bundan 10 gün önce beraber geldiler. Sivas’ı gördüler, çermikleri gördüler, neler yapılabileceğini gördüler ve şimdi bu kıymetli heyetle birlikte Sivas’a teşrif ettiler” dedi.

SİVAS’IN TURİZM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEKTİR

Toplantının Sivas’ın tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ürgüp, ”Tabii hem termal turizmin hem sağlık turizmle neler yapılabileceğinin ön izlenimlerini şu anda elde etmiş durumdalar. Bu açılım sayesinde hem Avrupa’ya hem Balkanlara hem de Orta Doğu’ya açılmamız mümkün olacaktır. Birde Sivas’ta yapılan birtakım büyük faaliyetlerin ön izleri olduğunu tabi anlatmak ve kavramak lazım. İşte şu anda belediye tesislerinde bu toplantıyı tertiplemiş durumdayız. Yine bir yatırımcının iştirakiyle birlikte hem termal turizmde hem sağlık turizminde neler yapılabileceği, aynı zamanda Kangal Balıklı Kaplıcalarının da konuşulduğu, Soğuk Çermik’in de konuşulduğu, Sivas’ın kültür turizminin de konuşulduğu bir sohbeti birlikte gerçekleştiriyoruz. İnşallah Sivas yeni açılımlara her zaman hazırdır. Böyle bir toplantının da Sivas’ın tanıtımı açısından ve yatırımcının Sivas’a teşviki açısından da faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SICAK ÇERMİK AVRUPA STANDARTLARINDA BİR TESİS OLMUŞ

Toplantıda bir konuşma yapan Türk Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök ise şunları söyledi:

”Siz sıcak çermik kaplıcalarında oda vermiyorsunuz adeta daire veriyorsunuz. Ayrıca büyük şehirlerde hatta Avrupa otellerinde ne varsa burada onun aynısını buluyoruz. Daha önce buraya gelip çalışma yaptık ve burada potansiyeli gördüğümüz için tekrar buraya geldik. Ben buranın çadırlar dönemini, hoş olmayan görüntülerin varlığını da hatırlıyorum ama günümüzde tam bir Avrupai tesis konumuna gelmiş durumda. Hatta İstanbul’da bu alanları bulamıyoruz, çünkü alanlar dar koridorlar kısa oluyor. Buraya gelen arkadaşlarımız da buradan çok etkilendiler. Burada en kötü başarımız Avrupa’dan veya il dışından Sivas kökenli insanları sıcak çermiğe getirmek olmalıdır. Tanıtım sunum konusunda gerekli çalışmalar yapılabilirse burada çok önemli bir başarı yakalanabileceğine inanıyoruz. Bundan Sivas ve Sivaslı kazanır. Öte yandan doktorların bir kısmı Sivas’ı reçetelere yazar hale gelmiş konumda, ‘git 15 gün kaplıcada kal iyileş gel’ diyorlar. Başkanın çalışmaları çok olumlu. Sağlık turizmine katacağız Sivas’ı. Ciddi anlamda büyük değişikler var Sivas’ta. Bu yüzden Sivas’ta yapılan çalışmaları destekliyoruz.”

Toplantıya katılan yerel ve ulusal medya temsilcileri de tesislerden ve Sivas’ın genel görünümünden çok etkilendiklerini belirterek, Türkiye’nin yeni bir turizm merkezine kavuşmaya başladığını görmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade ettiler.

AdminAdmin