Bölgemiz
Giriş Tarihi : 20-02-2013 21:16

SİSTEMLİ ÇALIŞMAYLA BELEDİYE GELİRLERİNİ ARTIRIYORUZ

Sivas Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Numarataj Bürosu hakkında Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp çeşitli bilgiler verdi.

SİSTEMLİ ÇALIŞMAYLA BELEDİYE GELİRLERİNİ ARTIRIYORUZ

 

Sivas Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Numarataj Bürosu hakkında Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp çeşitli bilgiler verdi.

Başkan Ürgüp, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Numarataj bürosunun Sivas genelinde İlan-Reklam, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Numarataj ve bunlara altlık oluşturacak haritaları oluşturma çalışmaları yaptığını söyledi. Başkan Ürgüp sözlerini şöyle sürdürdü:

“Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Numarataj bürosunun araştırmaları sonucunda 2012 yılında gelir vergisi tahsilâtı yüzde yüz arttı.

Başkan Ürgüp’ün talimatıyla Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Numarataj büromuz ilimiz genelinde İlan-Reklam, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Numarataj ve bunlara altlık oluşturacak haritaları oluşturma çalışmaları yapmaktadır. 1 Haziran 2011 tarihinde başlanılan çalışma kapsamında Sivas Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve ticari faaliyet gösteren tüm işyerleri mekânsal bazlı olarak çalışılmış ve tek tek gezilerek tüm işletmelere ait bilgiler toplanmış ve bu bilgiler ışığında tahakkuk işlemi yapılmıştır. Bu çalışma 17 Eylül 2012 tarihinde tamamlanmıştır.”

SOSYAL ADALET SAĞLANDI

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emlak Vergisiyle ilgili olarak “Şubat 2011 yılında başlanılan ve Sivas merkez sınırları içerisinde kalan tüm taşınmaz mallar tapu kayıtları baz alınarak taranmış olup yapılan bu çalışma neticesinde % 30 civarında beyan kaçağı tespit edilmiş, bu beyanlar yine tapu kayıtları esas alınarak res'en tahakkuk yapılmıştır” dedi.

Numarataj Çalışmaları hakkında ise Başkan Ürgüp, şu bilgileri verdi: “15.07.2012 tarihinde Belediyemiz Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılan Mekânsal Adres Kayıt (MAKS) çalışmaları kapsamında 2.pilot bölge olan Belediyemizin tüm cadde, sokak, kapı numaraları gözden geçirilip düzeltilmesi gerekli olanların düzeltme işlemleri yapılmakta olup Sivas merkez için bu işlemin Mart ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır.”

Yapılan bu çalışmalar sonucunda belediye gelirlerindeki çok büyük artış kaydedildiğini belirten Başkan Ürgüp, büro çalışanlarına teşekkür etti.

AdminAdmin