Bölgemiz
Giriş Tarihi : 18-02-2013 20:44

BELEDİYE BÜTÇESİ BİZİM DÖNEMİMİZDE ZİRVESİNE ULAŞTI

Başkan Ürgüp “Sivas’ımıza 50'nin üzerinde park yaptık, 28 tane halı saha yaptık, 2 tane tenis kortu yaptık. Aksunun 350 metre uzunluğundaki etabını 849 bin lira gibi minimum bir rakamla yaparak faaliyete geçirdik.

BELEDİYE BÜTÇESİ BİZİM DÖNEMİMİZDE ZİRVESİNE ULAŞTI

Başkan Ürgüp“Sivas’ımıza 50'nin üzerinde park yaptık, 28 tane halı saha yaptık, 2 tane tenis kortu yaptık. Aksunun 350 metre uzunluğundaki etabını 849 bin lira gibi minimum bir rakamla yaparak faaliyete geçirdik.

 

Önceki etabın uzunluğu 950 metre maliyeti 14 trilyondur, benim dönemimde yaptığım 350 metredir maliyeti 1 trilyon dahi yoktur. Oradaki 2 kafeteryayı 200 milyara kiraya verdik 4 yılda da maliyetini çıkarmış olacağız. Gıda bankası, hayat ağacı derneğinin 400 milyar olan bütçesini 1.5 trilyona çıkardık. 350 olan kurban sayısını 1000 kurbanın üzerine çıkardık ve Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşlarından bir tanesini sizlerle beraber el birliğiyle ortaya çıkardık. İftar çadırını değiştirdik, önceden bu çadır kiralanıyordu, yapısını formatını tamamen değiştirdik. Önceki çadırda insanlar resmen sıcaktan yanıyordu, çadırın etrafını açtık, yemekleri kendi tesislerimizde üretiyoruz. Mezarlıklarda yapılan faaliyetler ölüler için değil diriler içindir. Türkiye’nin her tarafından gelen insanlar mezarlıklarda yapılan çalışmaları çok beğeniyorlar. 6 Tane türbe düzenlemesi yaptık. Arapşeyh, Şehy Çoban, Morali Baba Türbesi, Durak Baba Türbesi, Süt Evliyası, Ağ Baba Türbesi'nin restorasyonunu yaptık. İhramcızade Kültür Merkezini yaptık. Kolağası Konağını yaptık. Behrampaşa Hanı restore ediliyor. Terzioğlu Konağı da aynı şekilde. İtfaiyeye iki şube açtık biri organize sanayide biri Esentepe’de. Sivas Belediyesi bizim dönemimizde tarihinin en yüksek bütçesine ulaştı. Fiili bütçe 105 trilyondan 200 trilyona çıkarıldı.”

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, konuşmasını tamamladıktan sonra katılımcıların sorularına cevap verdi, sıkıntılarını dinledi. Otobüs seferleriyle ilgili talepleri dinleyen Başkan Ürgüp, sıkıntıların çözülmesi için yetkililere talimat verdi.

Esentepe Toki Bölge İstişare Toplantısında Başkan Ürgüp’e katılımcıların ilgisi görülmeye değer güzellikteydi. Yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından mahalle sakinleri Başkan Ürgüp’e teşekkür ederken katılımcılar toplantıdan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

ŞEHRİN NEREDEYSE BÜTÜN YOLLARINI YENİLEDİK
Yapılan yol yenileme çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yol çalışmalarımız var.  Celal Bayar Caddesindeki oteli yıktık, orası şimdi yeni bir bina olacak, Fethi Akyüz Caddesi, Hayri Sığırcı Caddesi, Çayboyu Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı mükemmel bir şekilde yapıldı.  Ara sokaklarda da kaldırım ve bordür çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor: Sivas belediyesi tarihinin en yüksek çalışmasıdır bunlar. Hiçbir belediye yönetimiyle kıyaslandırılmayacak kadar fazladır. Yeni kavşaklarımız var, Alibaba’ya 2 kavşak Yenişehir’e bir kavşak, il özel idarenin önüne bir kavşak, İstiklal İlkokulunun oraya bir kavşak, TSO’nun önüne bir kavşak yaptık. Bu kavşaklar ulaşımı çok rahatlattı. Karşıyaka Köprüsü romanlara konu olacak bir olaydı. Köprü var yol yok. 3000 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde, binlerce ton malzeme kullanarak belediye ekiplerimizle birlikte yaptık. Belediyemiz şu anda belediye tarihinin en yüksek araç ve ekipmanlarına sahiptir. Toplam maliyeti 22 trilyondur. Özbelsan’la birlikte bunlar bizim dönemimizde alınmıştır. Bir de şehirde bit pazarı, Azerbaycan pazarı, buğday pazarı, İmam Hatip Okulunun altındaki dükkanlar, Paşa Fabrikasındaki virane dükkanlar, kaledeki yıkık virane evleri yıktık, buğday pazarını otopark haline getirdik, Azerbaycan pazarında olan nahoş durumlar ortadan kalktı, Sivas’ı bu gibi kötü durumlardan kurtardık.”

 

AKILLICA YÜRÜTÜLEN PROJELERDEN BELEDİYEMİZ DE HALKIMIZ DA KAZANÇLI ÇIKIYOR
Konuşmasında yapılan diğer çalışmalarla ilgili ise Başkan Ürgüp, “Eski sanayi sitesindeki esnaflarımız için Birlik Sanayi Sitesini yaptık, 60 dükkânı hak sahiplerine teslim ettik.  Şu anda 106 dükkânın inşaatı devam ediyor. Onları da hak sahiplerine teslim edeceğiz. Belediyemizin sosyal tesisleri yok denecek kadar azdı, şehrin meydanında bulunan bölük bölük dükkânlar vardı, o dükkânlar kiracılara verilecekti, bunları ortadan kaldırdık Selçuklu Sosyal Tesislerini yaptık. Bir tane 27 Haziran parkına, bir tane sıcak çermiğe, bir tane paşa fabrikasına sosyal tesisler yaptık. Paşa fabrikasındaki sosyal tesisleri büyüttük. Yazın orada düğünler yapacağız, paşa fabrikasında şelaleler, kütük evler, elektriğini kendi üreten termik santral, cami inşa ettik” dedi.

 

Dedebalı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediyenin yaptığı işler hakkında da bilgiler veren Başkan Ürgüp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz mezarlık tarafında Dedebalı Kentsel Dönüşüm Projesi var. 4 mahalleyi ilgilendiren bu projeyle ilgili 920 konutun yapımını TOKİ’ye verdik. TOKİ 11 Mart'ta ihale ilanına çıkacak. Mart veya Nisan ayıyla birlikte orada 920 konut yapımına başlanacak.  250 konutta belediyemizin var, belediye buradan 30 trilyonluk bir gelir elde etmiş olacak. Hurdacıları da bulunduğu yerden kaldıracağız. Cezaevinin alt tarafına hurdacılar sitesi yaptık 4. 5. aydan itibaren hurdacılar da buradan taşınacaklar.”

SICAK ÇERMİK SİVAS TURİZMİNE ÇOK KATKI SAĞLAYACAK
Sıcak Çermiğin Sivas’ın turizmine çok katkı sağlayacağını belirten Başkan Ürgüp, şunları söyledi.

“Otelleri yeniledik.  İki tane kapalı havuz, 10 tane aile banyosu, 2 tane Türk hamamı ve eski banyoların tamamını elden geçirdik, neredeyse restorasyon yaptık. Peyzaj alanları yaptık, piknik alanları yaptık. Küçük bir alışveriş merkezi yaptık. Şu anda orada 450 tane yatağımız var, 180 tane 5 yıldız ölçeğinde geri kalanı da yıldızı olmayan ama halkın ihtiyacını gören ölçüde yaptık. Belediyemiz buraya 6 trilyonun üzerinde yatırım yaparak yeni yatırımcının da önünü açtı. 2 tane yeni yatırımcı burada yeni yatırımlarını da tamamlamak durumundalar. Soğuk çermikte bungola tipi evler yaptık, havuzların restorasyonunu yaptık, piknik alanlarını dizayn ettik, sizlerin hizmetine sunduk. Alt yapı çalışmalarında 50000 metre kanserojen boruları da polietilen borularla değiştirdik, üniversitenin içme suyu problemini de biz çözdük, üniversite 35 yıldır çok sert metalleri içeren bir su kullanıyordu bu sudan üniversitemizi kurtardık.”

AdminAdmin