Bölgemiz
Giriş Tarihi : 18-02-2013 20:34

DOĞAN ÜRGÜP ; NE DEDİYSEK HEPSİNİ YAPTIK

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından mahalle teşkilatlarıyla bölgesel istişareler yapmak üzere üçüncüsü düzenlenen Esentepe Toki Bölge İstişare Toplantısına katıldı.

DOĞAN ÜRGÜP ; NE DEDİYSEK HEPSİNİ YAPTIK

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından mahalle teşkilatlarıyla bölgesel istişareler yapmak üzere üçüncüsü düzenlenen Esentepe Toki Bölge İstişare Toplantısına katıldı.

Düzenlenen toplantıya Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Başkan Yardımcıları, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, BBP Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, BBP İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, BBP’nin şehit Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, Esentepe Toki yöneticileri ile çok sayıda site sakini katıldı.

BİZİM YAPTIKLARIMIZA ONLARIN HAYALLERİ BİLE YETİŞEMEZ

Toplantıda ilk sözü BBP Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan aldı.  Sivas Belediyesi’ne yönelik haksız karalama kampanyaları yürütüldüğünü belirten Ağdoğan şunları söyledi:

“Yeni yapılan konutlarınızda inşallah mutlu huzurlu bir ömür sürersiniz. BBP olarak mahallelerde düzenlediğimiz istişare toplantılarından birini de sizlerle yapmak istedik. Sivas’ın en ücra köşesinde hükümet tarafından sabit gelirli vatandaşlarımız için oluşturulan bu bölgedeki eksiklikleri ilk ağızdan tespit ederek çözüm noktasında katkılar sağlamak istedik. Mahallenizin pek çok eksiği ve sorunu olduğu bizce malumdur. Bugün burada sorunların nelerden ve kimlerden kaynaklandığını öğrenecek ve çözüm noktasında da kazanım elde edeceksiniz. Sabit gelirliyi yuva sahibi yapmak demek şehrin en ücra noktasında sosyal donatılardan yoksun bloklar inşa ederek burada ikamete mecbur etmek zorunda bırakılan vatandaşlarımızı şehir hayatından koparmak olmamalıdır diye düşünüyorum. Yolu, okulu, ibadethanesi, günlük ihtiyaçlarını temin edebileceği bakkal, manav, fırın gibi sosyal müştemilatı olmayan mahalleler oluşturarak orada yaşayan insanları sosyal hayattan dışlamaktır. Hal böyleyken yapamadıklarımızı, yapılmayanları ve yapılamayanları hedef saptırarak bunun suçunu ve vebalini belediye başkanına yüklemek doğru ve ahlaki bir davranış olmasa gerek.  2009 mahalli seçimlerinden bu güne kadar partimize karşı her alanda karalama kampanyası devam etmektedir,  Geçmiş yılların bizim dönemimizle rakamsal kıyaslaması yapıldığında her vicdan sahibi görecektir ki bizim yaptıklarımızı onlar hayal dahi edememiştir. Bu toplantının bir amacı da yapılanları size anlatmaktır. Anlatılanların ışığında sizler de bana hak vereceksiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım.”

 

BU TOPLANTILARIN AMACI SIKINTILARI BİRİNCİ AĞIZDAN DİNLEMEK
Daha sonra söz alan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç ise halkla bir araya geldikleri bu toplantıların devam edeceğini belirttiği konuşmasında sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni kurulan bir bölge yeni kurulan bir semt, pek tabidir ki sorunları sıkıntıları vardır.  Toplantımızın amacı sıkıntıları birinci ağızdan dinlemek, çözüm yollarını birlikte aramak. Çözüm yollarını ararken de belediyemiz imkânları dâhilinde belediye başkanımız çözümleri sizlere izah edecektir. Bir konuyu bilmenizde çok fayda var. Bizim dünden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Daha çok birbirimizi anlamaya, birbirimizi dinlemeye, birbirimizle konuşmaya ihtiyacımız var. Ortak problem ve sıkıntılarımızı medeni bir şekilde tartışıp birlikte bir olmaya ihtiyacımız var. Ülkemizde yaşanan sıkıntılara, ülkemizin etrafındaki ülkelerin yaşadığı sıkıntılara baktığınız zaman, bu sıkıntıların birçoğu hep Müslüman coğrafyada geçiyor, Müslüman coğrafyayı birbirine düşürmek isteyen bu şer güçlerini iyi tanımak, bunlarla ilgili tedbirleri de alabilmek için bizim birbirimizi anlayabilmemiz gerekiyor. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor, ufak tefek ayrıntıları dikkate almamamız gerekiyor. Çünkü bu ülkede Müslüman Türk milleti olarak biz yaşıyoruz. Yarın bu etrafımızda yaşanan olayların bizim ülkemizde de yaşanmaması için Millet olarak bir olmamız birlikte olmamız gerekiyor.”

AdminAdmin