Bölgemiz
Giriş Tarihi : 14-02-2013 17:48

SİVAS BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ VATANDAŞLARA DESTEK

Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Kültür Merkezinde tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Düzenlenen törene Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de katıldı.

SİVAS BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ VATANDAŞLARA DESTEK

 

Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Kültür Merkezinde tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Düzenlenen törene Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de katıldı.

Düzenlenen törene Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Türkiye Beyazay Derneği Sivas Şubesi, Sivas Engelliler Derneği, Kanserle Yaşam Derneği, Yeşil ışık Derneği, Maskeli Çiçek Lösemili Çocuklar ve Aileleri Derneği, Yıldızeli Sakatlar Derneği, Diyabet Hastaları Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Görme Engelliler Spor Kulübü, İşitme Engelliler Spor Kulübü ve Nuri Geneş Görme Engelliler Spor Kulübü'nün temsilcileri katıldı.

 DESTEĞİMİZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Engelliler Kültür Merkezindeki tören öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye olarak toplumun her kesimine yönelik hizmetler yürüttüklerini belirterek, özellikle engellilere yönelik çalışmalara ayrı bir önem verdiklerini kaydetti.

 

Başkan Ürgüp şunları söyledi: “Toplumun her kesimine yönelik çalışmalar içerisinde olan Sivas Belediye Başkanlığı engellilere yönelik çeşitli faaliyetleri de duyarlılık ve ciddiyet içerisinde yürütmektedir. Her zaman engellilerin yanında olan belediyemiz, Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi ile birlikte Engelliler Koordinasyon ve Danışma Merkezimizde engellilere yönelik çok güzel çalışmalar yapmaktadır. Belediye olarak Sivas’ımızda bulunan engelli sivil toplum örgütlerine kucak açarak bu merkezimizde kendilerine yer tahsisinde bulunduk. Burada derneklerimizin birçoğu hem dernek çalışmalarını hem de etkinliklerini hiçbir ücret ödemeden sürdürmektedirler.”

FAALİYETLERİ ENGELLİ DERNEKLERİYLE BİRLİKTE YAPIYORUZ

Belediye olarak engelli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çeşitli faaliyetler yürüttüklerine dikkat çeken Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti:

“Yine Engelliler Koordinasyon ve Danışma Merkezimizin organizasyonu ile yurtdışından ve yurt içinden bağış olarak gelen akülü ve manüel araçları teslim etmeye ve bedensel engelli kardeşlerimizle birlikte yaptığımız organizasyonlara devam ediyoruz. İşitme engelli kardeşlerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede İşaret Dili Eğitim Merkezi oluşturduk. Bu merkezimizde işitme engellilerin kullandıkları işaret dili eğitimleri verilmektedir.”

HİÇ KİMSEYİ ÖTELEMEDEN HİZMETE DEVAM EDİYORUZ

Belediye olarak engellilere yönelik hizmetlerden örnekler de veren Başkan Ürgüp şunları kaydetti:

“Ulaşım anlamında ise yolların, kaldırımların ve binaların mevzuatlara uygun engelliler için düzenlenmesi yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye İş Kurumu ile işbirliği içerisinde Hayat Ağacı Derneğimizin düzenlediği Çağrı Merkezi Kursumuz devam etmektedir. 2013 yılında yine derneklerimizin ve belediyemizin işbirliği içerisinde sürdüreceği tüm kurslara, eğitim çalışmalarına bu merkezimiz ev sahipliği yapacaktır. Hiç kimseyi ötekileştirmeden herkese kucak açarak özellikle de engelli kardeşlerimizin yanında olarak onlara destek olmaya, hayatta daha mutlu olmalarına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Bugün burada engelli derneklerimizin değerli başkanları ile bir kahvaltıda bir araya gelmek ve onları dinlemek, önerilerini almak istedik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca 6 bedensel engelli kardeşimize tekerlekli sandalye vereceğiz. Bir de burada devam eden bir meslek edindirme kursumuz var. Hayat Ağacı derneğimizin yürüttüğü İş Kur’un finanse ettiği ve Belediyemizin de desteklediği 10 engelli kardeşimizin katıldığı Çağrı Merkezi Kursu. Bu kardeşlerimiz de eğitim aldıktan sonra Belediyemizin Çağrı Merkezinde stajlarını yapacak ve özel sektörde istihdam edileceklerdir.”
 Başkan Ürgüp konuşmasının sonunda organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Daha sonra tekerlekli sandalyelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

AdminAdmin