Politika
Giriş Tarihi : 09-08-2012 19:17

REKTÖR'de KATILDI!

KILIÇDAROĞLU’nun ONURUNA VERİLEN YEMEĞE BELEDİYE BAŞKANI VE REKTÖR'ün KATILMASI İKTİDAR'ın SİNYALİ Mİ?

REKTÖR'de KATILDI!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Sivas'ın ekonomik durumu ve 2023 vizyonu'nu görüşmek üzere Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından anketlere göre yükselişe geçen ve halkımız tarafından CHP’nin iktidar olabileceği ifade edilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp büyük ilgi gösterdiği ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’ın ve CHP parti üst düzey yöneticileri ile samimi görüntüleri gözden kaçmadı. Etkinlik sırasında CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanvekili olan Güldal Mumcu ile Rektör İlyas Dökmetaş’ın aralarında geçen konuşma merak konusu oldu.


Türkiye ve Sivas ekonomisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, ekonominin gidişatını şu örnekle anlattı: '1 milyon Dolar ülkeye getirdiniz ve faiz ve borsada oynadınız. Bu para 1 yıl sonra 2 milyon 370 bin Dolar etti. Hiçbir sanayici Türkiye de yoktur ki bir yılda 1 milyon dolarına karşılık 2 milyon 370 bin Dolar para kazansın. Buna sıcak para diyoruz. Bu kur politikasıyla ekonomiyi sağlıklı ve uzun süre yürütemezsiniz. Çünkü çok değerli Türk Lirası dışarıdan ithalatı çok cazip hale getiriyor. Kendi ülkenizin çıkarları üzerinde ortak payda oluşturmazsanız faturayı Türk toplumu öder. Biz şu anda fatura ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz. Verdiğim örnekteki 1 milyon dolarına karşılık kar elde eden işadamı vergi vermez; ama Sivas'ın arka sokaklarındaki bir esnaf vergisini verir.


Bir politikacı vergi alıyorsa aldığı vergiyi nereye harcadığını hesap verecek. Hesap vermeyen bir politikacının ülke çıkarları için çalışabileceğini düşünüyor musunuz? Türkiye üretmeli üreteceğiz ki milli geliri artıralım. Milli geliri artıracağız ki bun hakça bölüşelim. Hakça bölüşelim ki bu coğrafyada bir tek çocuk bile yatağa aç girmesin. Çünkü biz bu coğrafyada kardeşçe yaşamak zorundayız. Beraber yaşamak zorundayız gelecek kaygısı olmayan bir Türkiye yaratmak zorundayız.' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu'na Sivas Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım tarafından plaket verildi ve yemeğe geçildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun onuruna verilen yemeğe Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş katılmaları ise dikkatten kaçmadı.

AdminAdmin