Eğitim
Giriş Tarihi : 09-08-2012 19:17

2. SİVAS KONGRESİ TOPLANDI…

.....

2. SİVAS KONGRESİ TOPLANDI…


Türkiye Gençlik Birliği, "91. Yılında geleceğimiz ve bağımsızlığımız için yeniden Sivas'ta toplanıyoruz" sloganıyla bugün Sivas'ta bir kurultay yapıldı. Kurultay Sivas Tso binasında Saat 8:30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi ve Tüm Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ADD Eski Genel Sekreteri Suay Karaman, Türk Mühendisler Birliği Başkanı Taki Şahan, Diyarbakır Cumhuriyet Köyü Muhtarı Mehmet Tanrıkulu, AYÖP Temsilcisi Şafak Bay, MÜZED Genel Başkanı Refik Saydam, TGB Genel Başkanı İlker Yücel ve Sivas TGB Başkanı Özlem Kanneci kurultayda birer konuşma yaptı. Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) düzenlediği "91. Yılında geleceğimiz ve bağımsızlığımız için yeniden Sivas'ta toplanıyoruz" kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonunda gerçekleştirilen kurultaya katılan Eminağaoğlu, yaptığı konuşmada, Anayasa Değişikliği ve referanduma ilişkin görüşlerini aktardı.


Hükümeti eleştiren Eminağaoğlu, bu Anayasa değişikliğinin halka 'demokrasi, temel hak ve özgürlükler açılımı' olarak sunulduğunu, 12 Eylül darbesinin izlerinin kaldırıldığı yönünde gösterildiğini öne sürerek, 'Ancak tam tersine 12 Eylül'den çekilen kopyalarla, kötü kopyalarla yeni bir 12 Eylül yaratılıyor, yeni bir 12 Eylül hukuku yaratılıyor. ve işin ilginç tarafı, yeni 12 Eylül hukuku 12 Eylül'de bu sefer halkın karşısına, halkın oylarına sunulacak, ama Türk halkı 12 Eylül'de yeni 12 Eylül hukukuna elbette 'hayır' diyecektir' diye konuştu.


Türk halkının, Türkiye Cumhuriyeti'ni kendi hukukuna sahip çıkarak verdiği hukuk mücadelesiyle kurduğunu ifade eden Eminağaoğlu, 'Türk halkı, herhalde bu hukuku ortadan kaldıran bir Anayasa değişikliğine, bu hukukuna yapılan saldırıya 'evet' demeyecek bir halktır' dedi. TGB Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, kurultayın 8 maddelik sonuç bildirgesini okudu. Kurultay sonrasında Bağımsızlık Yürüyüşünün ardından Cumhuriyet meydanında önünde basın açıklaması yapıldı.. TGB Genel Başkanı İlker Yücel, vatansever lider Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi, Sivas'a gelerek bir durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, "Durum değerlendirme özetini sizlere sunuyorum. Vatanımızın bağımsızlığı elimizden kayıp gitmiştir. Ülkemizin yönetim biçimleri Washington ve Brüksel'den belirlenmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bütün kurumlar yabancılara satılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda Türk'üyle Kürt'üyle birleştiğimiz milletimiz, son 50 yıllık politikalarla birbirlerine silah çeker duruma getirilmiştir" dedi. Kendilerine görevler çıkardıklarını söyleyen Yücel, "Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün 91 yıl önce Sivas'ta yaptığı gibi, 91 yıl önce yapılan tarihi Sivas Kongresi'nde olduğu gibi maddeler halinde kararlarımızı topladık. Cumhuriyetimizin geleceği ile tek tek bireylerin geleceği kesişmiştir. Gelecek ancak milletimizin ortak mücadelesiyle kazanılabilecektir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından TGB Sivas Şubesi üyesi gençler, kısa bir tiyatro gösterisi gerçekleştirdi. Bir süre slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı ve Malatya’ya Tekel işçileriyle biraraya gelmek üzere hareket ettiler.

AdminAdmin