Üniversite
Giriş Tarihi : 09-08-2012 19:17   Güncelleme : 28-02-2023 04:08

REKTÖR ADAYI AKPINAR'DAN ZİYARET

BAŞKAN DEMİRKAYA: “ARTIK HERKES İNTERNET GAZETECİLER DERNEĞİNİ, BİZLERİ, MİSYONUNUZU VE VİZYONUMUZU TANIDI"

REKTÖR ADAYI AKPINAR'DAN ZİYARET

İİBF DEKANI PROF.DR. MEHMET ALİ AKPINAR İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ BAŞKAN DEMİRKAYA: “ARTIK HERKES İNTERNET GAZETECİLER DERNEĞİNİ, BİZLERİ, MİSYONUNUZU VE VİZYONUMUZU TANIDI, HEDEFİMİZE ULAŞILMIŞTIR” PROF. AKPINAR “İNTERNET GAZETECİLER KISITLI İMKÂNLARLA AKADEMİK BİR BAKIŞ AÇISI İLE SİVAS’TA VE ÜNİVERSİTEMİZDE ÇIĞIR AÇMIŞTIR” İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve haziran ayı içerisinde yapılacak Rektörlük seçimlerinde aday olan Prof.Dr. Mehmet Ali AKPINAR Egemen Gazetesi ve İnternet Gazeteciler Derneğini yeni ofisinde ziyaret etti. İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz DEMİRKAYA ve ......’ın hazır bulunduğu ziyarette Prof.Dr. Mehmet Ali AKPINAR “İnternet Gazeteciler Platformu kısıtlı imkânlarla akademik bir bakış açısı ile Sivas’ta ve Üniversitemizde çığır açmıştır, adeta şehir ile bir köprü vazifesi görüyor, bu bir ilktir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuz DEMİRKAYA “Kurumsal kimliğimiz dışında bir öğretim elemanı olarak bizler Cumhuriyet Üniversitesi bizim, hep birlikte bir adım daha nasıl ileriye taşırız, Sivas şehri ile nasıl yakınlaştırırız bunun çabası içerisinde olmamız gerekir” diyerek bu konuda üniversitenin bazı birimlerinde eksiklikler gördüğüne vurgu yaparak “ umarız sizler gibi geniş bir bakış açısına ve herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışına sahip hocalarımız tarafından çözülür, bu en büyük beklentimiz” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Demirkaya ayrıca “İnternet Gazeteciler Derneği hiçbir zaman küçük hesaplar peşinde olmamıştır rektörlük seçimleri süresince tüm adayları ve ekiplerini daha yakından tanıma fırsatı yakaladıklarını ve bu dönemde karşılıklı sıcak ilişkilerin doğduğunu, bir güven ortamı sağlandığını belirterek artık herkes İnternet Gazeteciler Derneğini, Bizleri, Misyonunuzu Vizyonumuzu ve tanıdı, hedefimize ulaşılmıştır” dedi. Rektör adayı Prof.Dr. Mehmet Ali AKPINAR derneğimize ziyaretinde ayrıca şunlara kayı etti: “Üretilen bilimle birlikte çağımız teknolojilerinin en iyi kullanıldığı ve kullanımlarının öğretildiği kurumlar olmanın yanında, kongre ve toplantılarla ulusal ve uluslararası alanda dinamizm sağlamalıdırlar. Üniversite olarak, maalesef bu alanlarda yeterli konumda olamadığımız bir gerçektir. Bu beklentileri karşılayabilmenin gereği ise, değişik araştırma kuruluşları ve sanayi sektörleriyle işbirliğine gitmek ve bu anlamda bilgi üreten ve yayan bir yönetsel işleyişi hâkim kılmaktır. Günümüzde ve gelecekte üniversitemizi adına yakışır etkin, sorun çözen, saygın, bilimsel değerlere önem veren ve dünya görüşü genişletilmiş bir konuma getirmek üst yönetimlerin görevidir. Üniversiteler bulundukları coğrafyada sadece yerel bakış açısı ile değerlendirilmeyip, evrensel bir bakış açısı ile çağdaş yaşamın gereklerine göre güncellenmelidir. Bu anlayış doğrultusunda kaliteli eğitim veren, bilimsel aktivitelerde bulunan, bilgi toplumunu yakalayan bir üniversite olabilmek için ön yargıdan uzak yöneticiler ve yönetsel bir yaklaşım kaçınılmaz bir gerekliliktir.

Üniversite matbaasının gereksinimleri karşılanarak, tüm birim ve personele eksiksiz hizmet sunması sağlanacaktır. Üniversite gazetesi çıkarılarak, üniversitede yapılan çalışmalar konusunda Sivas halkının da bilgilendirilmesi sağlanacaktır, Basın ve halkla ilişkiler birimi en üst performansta çalıştırılacaktır ”diyerek sözlerine son verdi.

AdminAdmin