SİVAS ARAŞTIRMALARI MERKEZİ SENATODAN GEÇTİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde, şehirle üniversite bütünlüğünü sağlama hedefinde olan Sivas Araştırmaları Merkezi (CÜSAM), titiz bir çalışma sonucu hazırlanarak Üniversite Senatosuna sunulduğu bilgisine ulaşıldı.

Üniversite - 26-12-2012 12:11

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde, şehirle üniversite bütünlüğünü sağlama hedefinde olan Sivas Araştırmaları Merkezi (CÜSAM), titiz bir çalışma sonucu hazırlanarak Üniversite Senatosuna sunulduğu bilgisine ulaşıldı. Senato’nun, bu merkezin kurulmasını onaylamasından sonra, tasarı son onay için YÖK’e gönderilecek.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana, şehri görmezden geldiği noktasında sık sık eleştiri alıyor. Uzun yıllardır eğitim öğretimde olan devasa birlikteliğin, ırmağın ötesinden bu yana geçemediği ve sair zamanlarda da “sağcılık solculuk” oynadığı ifade ediliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin halkla ünsiyeti noktasında Tıp Fakültesinin göz önünde olduğu ve Tıp Fakültesi’nin de bu görevi yerine getiremediği belirtiliyor.

İnsanların Hastaneye hastalarını götürmek yerine komşu illere gittikleri gözlemlenirken, Üniversitenin bu gidişata dur demede başarı göstermediği dile getiriliyor.

Uzun soğuk koridorlarda hoca bulamayan hasta yakınlarının isyanının zaman zaman gündeme geldiği lakin buna herkesin kulak tıkadığı ifade ediliyor.

Sivas’ın bu tıkanmışlığına çare olacak yeni bir oluşuma giden Rektör Faruk Kocacık’ın, şehirle üniversite ünsiyetinin sağlanması amacıyla Sivas Araştırmaları Merkezi kurulması yönündeki fikirleri öne alarak, bu düşüncenin şehirle birlikte gerçekleşmesi için adımlar attığı vurgulanıyor.

Gerek Üniversiteden, gerekse şehirden düşünce insanlarının katılımı ile ortak komisyon kurulduğu ve Rektör’ün başkanlığında, bu komisyonun yaşam bulma yolunda ilerlediği gelen bilgiler arasında.

Demokratik bir düşünce ile oluşturulan yönergede, büyük hayaller ve ümitlerin önde tutulduğu, bu adımın başarılı olması için bütçesi ve çalışma sisteminin oluşturulduğu ifade ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bir ilk olacak çalışma sisteminin akamete uğramaması için yoğun çabalar sarf edildiği ve Sivas’ın önünün açılması için bu çalışma birlikteliğinin son çarelerden biri olduğu yorumları yapılıyor.

Sivas’ın tarih, kültür, sanat, ekonomi, maden gibi temel değerlerinin yeniden yorumlanıp, hayata geçirileceği bir sistemli adımlar silsilesi olacak olan Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları Merkezi (CÜSAM)’ın, bir kuyumcu titizliği ile çalışıp, Sivas’ın içe doğru daralmasını sonlandırılmasının hedeflendiği vurgulanıyor.

Komisyonun çalışmasını tamamlayıp Üniversite Senatosuna sunması sonrasında, Senatoda görüşülen tasarının aynen kabul edildiği ve bu hafta itibariyle YÖK’e gönderileceği gelen bilgiler arasında.

YÖK’ten de, onayın gelmesi sonrasında çalışma ekibinin belirlenerek, ivedi bir şekilde çalışmaların başlayacağı dile getiriliyor.

Sivas Times

 

Günün Diğer Haberleri