Bölgemiz
Giriş Tarihi : 22-11-2022 16:25

Erdoğan'dan sınır ötesi mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin açılış töreninde sınır ötesi operasyon mesajı verdi. Erdoğan, "Teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah kısa bir süre içinde tankımızla ve topumuzla hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Erdoğan'dan sınır ötesi mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
 
Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;
 
Yusufeli Barajı, Türkiye'de ilk, dünyada 5. sırada yer alıyor. Ekonomimize senelik 5 milyar liralık katkı değer üretecek. Her aşaması kayda alınan projenin belgeseli bu akşam TRT ekranlarında olacak. Tüm çalışanlarını canı gönülden tebrik ediyorum.
 
'Küresel düzeyde söz sahibiyiz'
Son 20 yılda demokrasiyi, hak ve özgürlükleri geliştirmek için de çok büyük çaba sarf ettik. Biz bunları yaparken hangi tuzakların kurulduğunu hepiniz biliyorsunuz. 2023 hedeflerine birileri dudak büktü. Türkiye bugün küresel düzeyde söz sahibi olma konumuna geldi.
 
Dünyanın genelinde ekonomik krizler varken biz olumlu yükselişi konuşuyoruz. Türkiye artık küresel dalgalanmalar karşısında güçlü duruş sağlayacak bir alt yapıya sahiptir. Bu başarıyı milletimizle bir olmamıza borçlu olduğumuzu biliyoruz.
 
Şimdi ülkemizi bir adım daha ileri taşıyarak yeni bir dönemin kapılarını aralamanın eşiğindeyiz. Bu süreci de arkamızda bıraktığımızda Türkiye Yüzyılı'nın önünü tamamıyla açmış olacağız.
 
Togg'u teknoloji alanında Yusufeli Barajını, alt yapı konusunda öncü göstergeler olarak görüyoruz.
 
Terör saldırılarına tepki
Asırlardır bu ülkeye ihanet edip iflah olan hiç kimse yoktur. İstanbul'da yaşanan bombalı saldırıyı da karşımıza çıkamayanların hain saldırısı olarak görüyoruz. Irak ve Suriye'deki terör hedeflerini yerle bir ederek bu saldırıya da cevabını verdik. Terör örgütü bu defa da sınır kıyılarımızı hedef aldı. Karkamışta vefat eden vatandaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum. Dökülen kanların tek damlası boşa gitmeyecektir. Bu bölgedeki teröristlerin yerini ve her şeyini, onları destekleyenleri de biliyoruz.
 
Kara harekatı mesajı
Buradan açıkça ifade ediyorum. Biz anlaşmalarda üzerimize düşenleri yerine getirdik. Teröristler için yolun sonu geldi. Bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardır. O da vatandaşlarımızın güvenliğidir. Irak ve Suriye sınırlarında bu güvenlik çizgisini olması gereken yere çektik. Bundan sonra da buna kimse mani olamaz, kimse karşı çıkamaz. Teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah kısa bir süre içinde tankımızla ve topumuzla hepsinin kökünü kazıyacağız."
AdminAdmin