Bölgemiz
Giriş Tarihi : 12-09-2022 09:47

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in İlköğretim Haftası Mesajı

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in İlköğretim Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in İlköğretim Haftası Mesajı

Vali Şimşek açıklamasında; "Yeni eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine, öğretmenlerimiz de öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu, gururunu ve heyecanını yaşamaktadır.

İlimizde ilk, orta ve lise düzeyinde 626 okulumuz, bu okullarda 115 bin öğrencimiz ve 10 bine yakın öğretmenimiz ile 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılına merhaba diyoruz.

Hiç şüphesiz ki eğitim; bireyin ve toplumların gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen millî ve manevi değerlerimizi koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran vazgeçilmez ve ertelenemez bir süreçtir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir. Bu minvalde memnuniyetle ifade etmek isterim ki Sivas’ta eğitimin fiziki alt yapısında büyük ilerlemeler kaydedilmiş, Liselere Geçiş Sınavı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı puan ortalamamızda kayda değer artış görülmüştür. İdareciler, eğitimciler, öğrenciler ve veliler olarak, tüm bu fırsat ve imkânları eğitim kalitesini daha ileriye taşımak için en iyi biçimde değerlendireceğimize olan inancım tamdır.

Bilindiği gibi, bilgi çağını yaşadığımız günümüzde teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmektedir. Bu sebeple, milletimizin uygarlık yarışında ön sıralarda yer alabilmesi, bilgi ile yetiştirilmiş nesillerin varlığı ile mümkün olabilmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren bilgi süreci sadece, bireylerin değil, aynı zamanda toplumların geleceği için de hayati önem arz etmektedir. Hepimizin ortak gayesi ve hedefi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartma ufku ve hedefleri doğrultusunda millet ve ülke olarak; hayat boyu eğitimi ve öğrenmeyi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, evrensel değerlerin yanında, kendine güvenen ve sorgulayan, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirebilmektir.

Şüphesiz ki; geleceğimizin teminatı yavrularımızı, tüm zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak vatanını ve milletini seven, özgüvenli, bilgili ve kültürlü öğrenciler olarak yetiştirmek başta ailelerimiz olmak üzere tüm eğitim ve öğretim kurumlarımızın ortak görev ve sorumluluğu olmalıdır. Bu bağlamda, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin, eğitim sistemimizdeki ilerlemenin yanında “Eğitim Ailede Başlar” sözünün ruhuna uygun olarak araştıran, sorgulayan, bilgi üreten, bilimsel gelişmeleri takip eden, ahlaklı ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmesi toplum olarak hepimizin öncelikli hedefi olmalıdır. Bu zincirin en temel, en önemli halkası sevgili çocuklarımızın da ebeveynlerini ve öğretmenlerini ciddiyetle dinleyerek, onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak, sunulan imkânları kendi gelecekleri ve ülkemizin yarınları için en iyi şekilde kullanmalarıdır. Öğrencilerimizden beklentim; kendilerine, ailelerine ve yüce milletimize faydalı, ilim sahibi, bilgide ve teknolojide sınır tanımayan, kendine güvenen ve düşüncelerini ifade edebilen, sürekli eğitime inanmış bireyler olmalarıdır.

İdarecisi, velisi, öğretmeni, öğrencisi ile hep beraber hareket ederek bu eğitim öğretim yılının başarılı ve sağlıklı bir şekilde geçeceğine olan inancım tamdır. Bu süreçte çocuğuyla ilgilenen ve ona zaman ayıran, insani ve millî değerleri aşılayan anne-babaların da evlatlarımıza destek olmalarını geleceğe iyi bir nesil bırakmak adına önemli görüyorum. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; “Bilim ve ilimle bezenmiş sağduyulu aklı selim, hikmet ve irfan sahibi rikkatli kalbi selim, sanat ve zarafeti önemseyen zevki selim bir gençlik yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur.”

İnanıyorum ki; tarihine sadık, ecdadına vefalı, millî ve manevî değerlerinin şuurunda model bir gençlik görmek için vazife bilinci ile bizler üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, ilimize ve eğitim camiamıza, başarılarla dolu, hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyor; değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize sağlık, huzur ve başarılar diliyorum."

AdminAdmin