Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-06-2022 03:06

Vali Şimşek, Selin Ardından Gemerek’te İncelemelerde Bulundu

"Ulaş'ta 9 ev ve 5 ahırı su bastı. Gemerek'te ise Yeniçubuk dere yatağının taşması sonucu cadde ve sokakları su bastı. Yine o bölgede 5 ev selden etkilendi. Olaylarda can kaybı yaşanmamıştır."

Vali Şimşek, Selin Ardından Gemerek’te İncelemelerde Bulundu

Sivas'ın Gemerek ilçesinde meydana gelen selin ardından bölgede incelemelerde bulunan Vali Dr. Yılmaz Şimşek, hasar tespit çalışmalarının başladığını, selden olumsuz etkilenen hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyledi.

İlçede incelemeler yaparak yetkililerden bilgi alan Vali Dr. Yılmaz Şimşek, yaptığı açıklamada, yağışın Gemerek ve Ulaş ilçelerinde sele yol açtığını belirtti.

Bu ilçelerde sel nedeniyle can kaybı yaşamadığını dile getiren Vali Şimşek, "Ulaş'ta 9 ev ve 5 ahırı su bastı. Gemerek'te ise Yeniçubuk dere yatağının taşması sonucu cadde ve sokakları su bastı. Yine o bölgede 5 ev selden etkilendi. Aşrı yağış ve dere yatağının taşması sonucu oluşan balçık ve çamur da Kayseri-Sivas kara yolu üzerinde hasara yol açtı. Bu nedenle Kayseri-Sivas D 260 kara yolu trafiğe kapandı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalarımız neticesinde tek şeritli olarak hem Kayseri hem de Sivas istikametini trafiğe açmış bulunmaktayız." dedi.

- Sel, Demiryolu Ulaşımını da Aksattı

Vali Şimşek, hasar tespit çalışmalarına hemen başladığına dikkati çekerek, "Çalışmalarımız devam edecek ve ona göre de vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz, gereken yardımları yapacağız. Ayrıca şu an aldığım bilgiye göre de Şarkışla ile Sarıoğlan arasındaki tren yolunda da bir sorun oluştu ve bu nedenle burada tren hizmetleri durmuş durumda. Vatandaşlarımız Sarıoğlan'daki istasyonda bekletiliyor. Onlara da gerekli yardımlar devletimiz tarafından yapılacak." diye konuştu.

Diğer yandan bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri, bodrum katları su basan evlerde su tahliye çalışması başlattı. Afet bölgesinde hasar tespit ve zarar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Trafik güvenliği için yolda bekletilen yolcuları da ziyaret eden Vali Şimşek, ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu. Vali Şimşek, hummalı çalışmalar neticesinde kısa sürede açılan yolda sürücülere ve yolculara hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu.

 

 

 

AdminAdmin