Bölgemiz
Giriş Tarihi : 11-04-2022 23:54

“Silver Heritage” isimli projenin üçüncü toplantısını Manisa’da gerçekleştirdi

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği yürütmekte olduğu AB programı Erasmus+ projeleri kapsamında “Silver Heritage” isimli projenin üçüncü toplantısını Manisa’da gerçekleştirdi.

“Silver Heritage” isimli projenin üçüncü toplantısını Manisa’da gerçekleştirdi
 
7-10 Nisan 2022 tarihinde dört gün süren faaliyetlerin toplantı ve sunumlar bölümü sosyal ortağımız olan Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti. Proje kapsamında Manisa’ya Polonya, İtalya, Yunanistan, Kıbrıs Rum kesimi ve ev sahibi olarak da Türkiye olmak üzere toplamda 30 katılımcı ile faaliyetlerde yer aldılar.
 
Yapılan çalışmalar sırasında ülkeler sırasıyla ;Ucuz lezzetli ve sağlıklı yiyecekler; Yerel ve mevsimlik ürünlerin nasıl kullanılabileceği konusunda farkındalığın ve anlayışın arttırılması; Alışveriş ve alışveriş yapılacak yerler; Bölgemizde bulunamayan yemek malzemeleri için alternatifler konuları sunumlar yapılarak tartışıldı. Türkiye her zamanki gibi yemek kültürü konusunda farklılığını gösterdi ve görevli öğretmenlerin nezaretinde alevli meyve nasıl pişirilir konusunda yabancı konuklara uygulamalı eğitim verdi. Bu eğitim konukların çok ilgisini çekti ve herbiri öğrendiklerini uyguladı. Bu faaliyet onların hem yeni ve farklı birşey öğrenmelerini hemde başarmasının zevkine vardırdı. Kültürel olarak; Manisa Mesiri tanıtımı, Manisa’nın tarihi camileri ve hamamları tanıtıldı.
 
 
Konuklar tarihi Sultan hamamında yıkanırken kendilerini 500 yıllık bir hamamda mutlu hissettiler. Manisa Osmanlı Müzesi ve Manisa tarzanı büyük ilgi gördü. Konuklara birer adet el dokuması ve üzerinde anemon lalesi ile Manisa yazan birer Manisa bezi hediye edildi. Ayrıca ülkemizin tarihi kültürünü tanıtmak amaçlı geziler düzenlendi. Efes müzesi, Efes harabeleri, Tarihi İzmir asansörü, İzmir saat kulesi, kemeraltı, antik kent Sart harabeleri gezilerek rehber Necmi Sivas tarafından detaylı bilgilendirmeler yapıldı.
 
Proje katılımcılarına geziler sırasında Türk kahvesi ikram edildi ve fallarına bakıldı. Kültürümüzdeki fal bakma büyük ilgi gördü. Her zamanki gibi misafirperverliğimiz üst seviyede oldu ve ortaklarımız ülkemizden çok mutlu bir şekilde ayrıldılar.
 
AdminAdmin