Bölgemiz
Giriş Tarihi : 17-03-2022 21:27

Dursun: "Türk Milleti Çanakkale’de kanı ve canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir"

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Dursun:

Dursun:

Başkan Mesut Dursun mesajında, "Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur. Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı'nın zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla 'Şehitler Günü' olarak ilan edilmiştir. Bu anlamlı güne adını veren "Çanakkale" aslında bir destanın adıdır. Bu zafer Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini kanı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde ibret alınması gereken bir hadisedir" dedi.

Başkan Mesut Dursun mesajının devamında şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferi'ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti daima daha yükseklere taşıyacağız. Öyle inanıyorum ki; bizi Millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça birlik ve beraberliğimizi güçlendirdikçe, ülkemiz gelecekte hak ettiği yeri bulacaktır. Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yıl dönümünü kutluyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda toprağa düşen, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

 

AdminAdmin