Bölgemiz
Giriş Tarihi : 06-12-2021 22:31

Dursun: “Halk bankası ile görüşmeler devam ediyor”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mesut Dursun, Zincir marketlerin küçük esnafla rekabet edebilmesi adına Halk Bankası ile görüşmeler yaptıklarını yılbaşından sonra küçük esnaflara yönelik yeni bir post uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi

Dursun: “Halk bankası ile görüşmeler devam ediyor”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mesut Dursun, Zincir marketlerin küçük esnafla rekabet edebilmesi adına Halk Bankası ile görüşmeler yaptıklarını yılbaşından sonra küçük esnaflara yönelik yeni bir post uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi. Üç harfli olarak adlandırılan zincir marketlerin bir ekmeği dahi kredi kartına çektiğini ifade eden Başkan Mesut Dursun, “Zincir marketlere sağlanan post cihazları ile ilgili kolaylıkların küçük esnaflarımıza da sağlanması noktasında görüşmeler yapıyoruz.

Büyük marketler sürekli posttan alışveriş yaptırdığı için posa çekilen parayı anlık veya günlük alabiliyor ve komisyon neredeyse ödemiyor. Küçük esnaflar için ise durum çok farklı. Post makinelerinin hem aidatı var hem de aylık oranları var.

Yaptığımız çalışma ile küçük esnafları rahatlatacağız” dedi. İlimizin farklı bölgelerinde ayakta kalmak için mücadele veren küçük esnaflarla ilgili Halk Bankası ile çalışma yaptıklarını aktaran Başkan Mesut Dursun, “İlk olarak Kooperatif aracılığı ile gönderdiğimiz esnaflara post cihazı verilmesini sağlayacağız. Verilen post cihazlarından da aidat ve komisyon alınmamasını talep ettik. Bakkal, manav ve kasap gibi küçük işletmelerimizden bir buçuk yıl ne yıllık aidat nede komisyon almayalım. Küçük esnaf post makinesi aracılığı ile elde ettiği tutarı ister günlük çeksin ister aylık.

Yani marketler zincirine uygulanan kart sistemini küçük esnafa da uygulayalım. Daha sonra bir buçuk yılın ardından cüzi bir miktarda komisyon oranı belirlensin küçük esnaf post cihazı kullanmaya devam etsin. İnsanlarda nakit para kalmadı. Herkes kart kullanıyor. Hem şuanda covit var bulaş riskini azaltmış oluruz hem de her işlem kayıt altına alınmış olur. Tüm esnaf ve sanatkarımızda bu uygulamadan faydalansın. Bu konuda Halk bankası ile görüşmeler devam ediyor.

İnşallah bu projemizi yılbaşından sonra hayata geçireceğiz. Biz ortaklarımızla varız. Ortaklarımızın bize duyduğu güveni hiçbir zaman sarsmayacağız. Hizmet ibadetin yarısıdır ve biz bu ibadeti hep birlikte yapacağız. Doğru olacağız. Esnaflarımıza bize destek verdikleri için tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin