Bölgemiz
Giriş Tarihi : 23-11-2021 14:47

Aslan: “Bir insanı kurtarmanın âlemi kurtarmak kadar muteber”

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Öğretmenler günü dolaysıyla bir açıklama yaptı.

Aslan: “Bir insanı kurtarmanın âlemi kurtarmak kadar muteber”

 

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan yaptığı açıklamada;

 

“Kıymetli Meslektaşlarım,

 

İnsanlık tohumlarıyla donattığı yaşam toprağından nice fidan büyütmektir öğretmen olmak.

 En temiz suretlere tebessüm, en körpe dimağlara erdem, en saf yüreklere umut nakşetmektir.

 Bir avuç suyu deryada katre olduğunu unutturmadan ummana vardırmak; nevi şahsına münhasır sesleri, görkemli bir orkestranın parçası olmanın sırrına erdirmektir. Evlatlarımızı kendi cümlelerini kaleme alacakları kelimelerle tanıştırmak ve paragraf paragraf çoğalacak öykülere ilham olmaktır.

 Yüreğinde taşıdığı ışıkla kör karanlıkları fersah fersah aydınlatmak; aklı, bilimi, ahlakı ve vicdanı mihmandar yapmaktır öğretmen olmak.

 Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her karış vatan toprağına ışığını götürmek, ilmi kuşanarak engin ufuklar sunmaktır. Yeni neslin kendi eseri olacağını şiar edinmek ve çağa yön tayin edecek birikime sahip irfan ehli bir toplumun harcını yoğurmaktır. Mazi ve atiyi, mana ve maddeyi, talim ve terbiyeyi, millî ve evrenseli birlikte ele alan bir yaklaşımı pusula edinerek yol almaktır. Gölgesinde yetişen insanlar vasıtasıyla daha da müreffeh bir istikbalin inşacısı olmaktır.

 Bir insanı kurtarmanın âlemi kurtarmak kadar muteber olduğunun şuuruyla davranmak, yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak gerektiğini hatırda tutmaktır.

Öğretmen olmak; insana inanmaktan asla vazgeçmemek, gök kubbenin altında akis bulacak nice iyiliğe ses olmaktır. Dünya yüzünde insan eliyle vücut bulmuş cümle güzelliğin altına imza atmanın şerefine nail olmak; hürmetin en büyüğüne, sevginin en samimisine şayan olmanın haklı onurunu yaşamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit düşmüş öğretmenlerimiz başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk millî eğitimine değerli hizmetlerde bulunduktan sonra emekliye ayrılan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize “hoş geldiniz” diyerek tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.

 İnançla, özveriyle, şevkle yol alan tüm meslektaşlarıma yürekten teşekkürlerimle…” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin