Bölgemiz
Giriş Tarihi : 01-06-2021 02:45

Vali Ayhan: Çocuklarımızı Hayata Hazırlıyoruz

Sivas Valisi Salih Ayhan, 8. sınıf öğrencileri için yapılan '10. İzleme Köprü Deneme Sınavı' kapsamında Ülkü İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti.

Vali Ayhan: Çocuklarımızı Hayata Hazırlıyoruz

6 Haziran da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında, komşu illerle birlikte Sivas'ta öğrencilere uygulanan son deneme sınavı öncesi Sivas Valisi Salih Ayhan, öğrencilere moral ziyaretinde bulundu. Öğretmenler odasını da ziyaret eden Vali Ayhan, sınav maratonu sürecinde emek gösteren tüm eğitimcilere teşekkür etti.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınından en çok eğitimin etkilendiğini söyleyerek, "Bunun etkisini azaltmak için hem ülkemizde hem de Sivas'ta çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Çocuklarımızın mental olarak kopmaması ve psikolojik olarak diri ve canlı tutulması için özel tedbirler alarak gayret gösterdik. Eğitimden, tarıma, turizmden, sanayine kadar tüm alanlarda özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunlarda iyi bir noktaya geldiğimizi söyleyebiliriz. Eğitimde ektiğimiz tohumların meyvesini alıyoruz. Bundan dolayı eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

- 300 Milyon Liralık Yatırımı Bu Sene Gerçekleştireceğiz

Sivas'ta okulların fiziki ve teknolojik anlamda Türkiye'nin en iyi illerinden biri olduğunu kaydeden Vali Ayhan, "Sadece bu sene 26 okulu programa aldık. Yaklaşık 300 milyon liralık yatırımı bu sene de gerçekleştireceğiz. Bu yenileşme, bu teknolojik alt yapı ve fiziki dönüşüm devam ediyor. Bunları yaparken de çocuklarımızın akademik alt yapıda, gerek sanatsal anlamda, gerek kültürel anlamda, gerek sportif anlamda çocuğa ruh ve mana verecek onu ayakta tutacak, kimlikli hale getirecek ne gerekiyorsa ekibimizle beraber gayret gösteriyoruz. Bunun merkezinde öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve yöneticilerimiz var. Bunlarla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde bir ekip anlayışında çocuklarımızı sadece sınavlara değil hayata da hazırlıyoruz." diye konuştu.

- İyi Bir İvme Kazandık

Akademik alanda örnek çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Ayhan şunları söyledi:

"Bunlardan bir tanesi de özellikle 8. sınıflarımızın eksikliklerini gidermek ve onların daha iyi liselerde okumasını sağlamak. Bunun için DYK'ları daha dinamik hale getirdik. Onlara kaynak desteği sağladık. Özgün, online ve yüz yüze sınavlar gerçekleştirdik. Bugün de 2021 yılının son yüz yüze KÖPRÜ İzleme Sınavı için de Ülkü İmam Hatip Ortaokulumuza geldik. Şuana kadar da ilimizde 7 yüz yüze, 3 online olmak üzere 10 adet sınav gerçekleştirdik. Çocuklarımızın eksiklerini görerek özel takviyelerde bulunduk. İyi bir ivme kazandık. Geçen sene güzel bir başarı gerçekleştirdik bunu sürdürülebilir yapmamız lazım. Bunu evlatlarımızın özümsemesi çok önemli. Bu yıl 9 bin evladımız sınava girecek. Bugün de güzel bir sınav olacağına inanıyorum. 2021 LGS sınavında Sivas'ımızın iyi bir derece elde edeceğine ve adından söz ettireceğine yürekten inanıyorum. Çok emek verdik ve çok çalıştık. Çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

 

 

 

AdminAdmin