Güncel
Giriş Tarihi : 29-05-2021 17:10

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce’den Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e çağrı…

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce açıklama yaparak, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e çağrı yaptı.

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce’den Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e çağrı…

İnce açıklamasında; “Şehirler kimlikleri ile tanınır eserleri ile övünülür, bir şehrin dokusu, tarihi eserleri meydanları yolları ışıkları sokaklarıdır…Bütün bunlar bir şehre anlam katan ögelerdir.

Tarihi kent meydanı ve çevresi bizim şehrimizin yüz akı ve göz bebeğidir. Bu bağlamda her dönemde belediyecilik çalışmalarında bu alanlar büyük önem taşır. Bu kapsamda büyük mali bütçe ile yapılan tarihi kent meydanı cephe düzenlemesi bunun bir çalışmasıdır. Yapılan çalışma istenilen sonucu vermişmidir tartışılır ama ana fikir o bölgenin dokusuna yakışır bir meydan ve binalar dizesi oluşturmaktır.

Bu bağlamda Sirer caddesinde yapılan yüksek maliyetli taşlar ne yazık ki bir gece vakti belediyemizce sökülerek asfalt yapılmaya başlanmıştır. Geçmişle bir doku olarak ta olsa bağ kuran bu imalatın hiç ihtiyaç duyulmamasına rağmen sökülüp asfalt yapılmaya çalışması bizleri üzmüştür. Yapılan iş hem bir israf hem de şehir dokusuna zarardır. Gerekçe olarakta ordaki esnafın talebi denilmektedir.

Geçmişi bir hatırlayalım isterseniz. Bankalar caddesinin trafiğe kapatılıp yayalaştırılması sırasında o bölgedeki insanlar işleri azalacağı kaygısıyla bu projeye karşı çıkmışlardı. Ama bugün gelinen noktada bankalar caddesini trafiğe açalım desek herhalde ilk ordaki esnaflar karşı çıkar.

Belediyecilik her ne kadar halkın taleplerine cevap vermek olsa da, onun ötesinde halkın yaşamını kolaylaştıracak, onlara daha iyi iş imkanı sağlayacak, insanlarında bu hizmetten en iyi şekilde yararlanacağı alanlar oluşturmaktır.

Belediyemize burdan sesleniyorum, Asfalt kaldırım yapma işini bir kenara bırakalım, gelin işin uzmanları ile ortak akılla bir araya gelelim. Sirer caddesini de yayalaştırıp caddeleri gerçek sahipleri olan insanlara bırakmanın yollarını, çözümlerini üretelim. Hem o bölgede ki ticareti canlandıralım hem de oraya bir tarihi bir şehir dokusunu oluşturmanın yollarını arayalım” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin