Bölgemiz
Giriş Tarihi : 09-04-2021 17:39

Demir Çelik Fabrikası Mağdurlarından Deva Partisine Ziyaret

Sivas ekonomisi için büyük bir değer olan ancak yıllarca işçisini devletini mağdur eden bir fabrikaya dönüşen Sivas Demir Çelik Fabrikası Çalışanları, Deva Partisini ziyaret etti. Deva Partisi İl Başkanı Serdar İNCE, ziyarete gelen temsilcilerden Ahmet Turan Yiğit ve Yaşar Yıldız ı dinlendi.

Demir Çelik Fabrikası Mağdurlarından Deva Partisine Ziyaret

Demir çelik çalışanlarından Ahmet Turan YİĞİT, fabrikada iş kazası sonucu kaybettiği uzvundan kaynaklı sosyal haklarını alamadığını dile getirdi. Yaşar YILDIZ da işçilerin maaşlarını düzgün alamadıklarını, içerde her işçinin en az 7-8 maaş alacakları olduğunu anlattı. Şuan kendilerinin başka işlerde çalışmaya başladığını ama çıktıkları demir çelik fabrikasından alacaklarının devam ettiğini anlattı. İktidar Milletvekillerinin verilen sözlere rağmen kendilerine sahip çıkmadığını dile getirdiler.

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İNCE ,demir çelik fabrikasının şehre büyük umutlarla kurulduğunu ama geçen zaman içerisinde yanlış özelleştirme projeleri kapsamında yanlış işletmelerde tesisin her geçen gün çürümeye terk edildiğini belirtti. Devletin de başta vergi, ssk primi, elektrik, su giderleri gibi birçok kalemden de zararı olduğunu ama her hangi bir çözüm önerisinin de sunulamadığını belirtti.

DEVA partisi olarak özellikle havaalanı, otoyol ve köprüler gibi bir çok büyük projenin belli başlı müteahhitlere yap işlet devret şeklinde verildiğini yanlış anlaşma şartları ile, geçmeyen aracın, uçmayan yolcunun, bedellerini devletin bu 5 firmaya ödediğini belirtti. Geçmişte de özelleştirmelerde yapılan hataların ceremesinin hala hem devlet hem de halk olarak çektiklerini ifade etti.

AdminAdmin