Bölgemiz
Giriş Tarihi : 10-03-2021 02:36

DEVA PARTİSİ 1 YAŞINDA

Sivas Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce bir açıklama yaparak; Bundan tam 1 yıl önce 90 kişilik cesur, liyakat sahibi ve azimli insan grubundan oluşan Deva Partisi Genel Başkanımız Ali Babacan önderliğinde, Türk siyaset hayatına yeni bir soluk getirmek amacı ile partimizi kurulmuştur” ifadelerine yer verdi.

DEVA PARTİSİ 1 YAŞINDA

   

Açıklamasının devamında Başkan İnce; “Yaklaşık 18 yıldır ülkemizi yöneten iktidar partisi, sokaklardan uzak kapalı kapılar ardında siyaset yapmaya başlamış, halktan kopuk onların isteklerini görmezden gelen bir anlayış sergilemiştir.

Özellikle son 5 yıldır ülke, tüm kazanımlarını kaybetmeye başlamıştır. Başta ekonomik veriler olmak üzere sosyal devlet anlayışı adalet ve düşünce özgürlüğü noktasında ülkemizde sıkıntılar had safhaya gelmiştir.

 

 

 

18 yıllık iktidarlarında tarım ve hayvancılıkta ülke verileri gerilemiş, tarımda ve hayvancılıkta dışa bağımlı bir hale gelmiştir. Çiftçinin toprağını sürmediği, hayvanını yetiştirmediği ortamda, tarım ürünlerindeki ithalat serbestlikleri ve vergi muafiyetleri dış ticaret açıklarına sebep olmuş ülkede ki tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirmiştir.

 

 

 

18 yıllık süreçte eğitim alanındaki sorunlar çözülememiş, üniversite kapılarında yığılan öğrenciler ve mezun olup işsiz kalan gençler ortada kalmıştır.

 

 

 

 2006 yılının kişi başı milli geliri verilerine geri dönen ülkemiz hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalmıştır.

 

 

 

Siyaset ikliminde üslup, kırıcı ve kişileri kamplaştırır hale getirmiştir. İktidara mensup olanların vatansever, diğer muhalif parti mensuplarının hain ilan edildiği bir ülke haline gelmiştir.

 

 

 

Yukarıda bahsedilen ülke sorunlarının geldiği noktada halkımız alternatif arayışlara girmiştir. DEVA Partisi olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamdan çıkarmak adına yola çıkmış bulunmaktayız. Liyakat esaslı kadrolarımızla, adalet için, sosyal devlet anlayışı için ve en önemlisi düşüncelerini korkusuzca dile getirebilen bir Türkiye için yola çıkmış bulunmaktayız. Halkımızın teveccühü ile inşallah en kısa sürede ülkemizi daha güzel yarınlara ulaştırmanın gayreti içinde olacağız. Gün boyu şehirde sürdürdüğümüz esnaf ziyaretleri sırasında halkımızın gösterdiği misafirperverliğe güler yüze canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

AdminAdmin