Bölgemiz
Giriş Tarihi : 16-09-2019 04:21

ANADOLU BASINI SİVAS'TA TEK SES…

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 59. Başkanlar Konseyi, Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Sivas’ta gerçekleştirildi.

ANADOLU BASINI SİVAS'TA TEK SES…

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), 4 Eylül Sivas Kongresinin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 59. Başkanlar Konseyini Sivas´ta gerçekleştirdi. Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerinden 130 gazeteci ve cemiyet başkanı Sivas´ta bir araya gelerek, yerel basının sorunlarını dile getirdi.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın başkanlık ettiği heyet, ilk olarak Sivas Valisi Salih Ayhan’ı ziyaret etti.

 

Başkan Karaca ziyaretinde, “Biz Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak öncelikle meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivas kongresinin 100’üncü yılında 100’ün üzerinde gazeteciyle Sivas’ta olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Sivas Valisi Salih Ayhan da yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri bu anlamlı günde ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Umarım şehrimizi beğenirsiniz ve yapacağınız toplantı verimli geçer” dedi.

 

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve TGF Denetleme Kurulu üyesi Hakan Sezerer de, 100’üncü yılda 100’ün üzerinde gazeteciyi Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Etkinliğin 2. gününde  TSO konferans salonunda Öğretim Görevlisi Ahmet Necip Günaydın “Milli Mücadelede Sivas” konulu paneli öncesi Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Kaptan, bağlama ustası Şentürk İyidoğan ”Aşık Veysel” türkülerini seslendirirken Ressam Ahmet Nedim Hancı tarafından eş zamanlı Aşık Veysel portresi çizildi.

 

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, panel sonrası etkinliğe destek verenler arasında yeralan gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü ve İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Uzm. Oğuz Demirkaya’ya teşekkür belgesi takdim etti.

 

Demirkaya ise Başkan Yılmaz Karaca’ya kendi yaptığı el emeği göz nuru Bakır “Atatürk” rölyef çalışmasını hediye etti.

 

Gazeteciler daha sonra Şehit Gazeteci İsmail Güneş´in kabrini ziyaret etti ve ardından kent gezisi yapıldı.

 

 

 

AdminAdmin