Üniversite
Giriş Tarihi : 07-01-2019 02:13

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE KİMİN DOKTORA HOCASI FETÖ/PDY KAPSAMINDA İHRAÇ EDİLMİŞ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Lisansüstü eğitim yapmak üzere, FETÖ/PDY kapsamında 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Akademisyenler imamı Veysel Tıkaç ile birlikte aynı tarihte bir başka FETÖ/PDY ile iltisakî nedeniyle tutuklanan şahısta alınmış.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE KİMİN DOKTORA HOCASI FETÖ/PDY KAPSAMINDA İHRAÇ EDİLMİŞ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Lisansüstü eğitim yapmak üzere,  FETÖ/PDY kapsamında 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Akademisyenler imamı Veysel Tıkaç ile birlikte aynı tarihte bir başka FETÖ/PDY ile iltisakî nedeniyle tutuklanan şahısta alınmış.

Sivas’ta Vali Yardımcılığı görevinde bulunan ve sonrasında Van iline atandıktan sonra FETÖ yapılanması ile iltisakî nedeniyle Van Vali Yardımcısı iken Sivas’a yetirilen ve tutuklanan, akabinde etkin pişmanlık nedeniyle serbest kaldığı öne sürülen Vefa Kaya´nın, 13 Aralık´ta Sivas´a Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine geldiği öğrenildi.

VEYSEL TIKAÇ NEREYE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK ALINMIŞTI

Gazetemizin “FETÖ İMANI VEYSEL TIKAÇ’IN C.Ü.’DE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI…” başlıklı haberinde Akademisyenler imamı Veysel Tıkaç’ın Cumhuriyet Üniversitesinde İlahiyat Fakültesinde tezli Yüksek Lisans’a öğrenci olarak alındığını kamuoyuna duyurmuştu.

Bugün ise, eski Sivas Vali yardımcısı Vefa Kaya’nın akademisyenler imamı Veysel Tıkaç ile birlikte aynı tarihte lisansüstü eğitime alındığı, başladığı ortaya çıktı.

Veysel Tıkaç ve Vefa Kaya hangi tarihte lisansüstü öğrenci olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesine alınmıştı

Akademisyenler imamı Veysel Tıkaç’ın Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalına 19.09.2012 tarihinde kayıt yaptırdığı ve öğrenci numarasının ise 201293151231 olduğu bilinirken, ekte görüleceği üzere, Vefa Kaya’nın yine aynı tarihte aynı Enstitüye bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümüne öğrenci olarak alınmıştır.

Veysel Tıkaç ve Vefa Kaya kayıt yaptırmadan yaklaşık 1 ay önce 28.08.2012 tarihinde eski rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi şimdiki rektör olan Prof.Dr. Alim Yıldız atanmıştı.

Veysel Tıkaç ve Vefa Kaya şuanda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük görevinde bulunan Prof.Dr. Alim Yıldız’ın Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptığı tarihte öğrenci olarak alınmışlardır.

Vefa Kaya geçtiğimiz haftalar hangi sebeple Sivas Cumhuriyet Üniversitesine geldi?

Vefa Kaya’nın Yüksek Lisans eğitiminden sonra yine Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde aynı Enstitüye bağlı bir üst eğitim olan doktoraya başlatıldığı, akademik kariyerine  devam ettirildiği öğrenildi.

Doktora ders sürecini bitiren ve doktora yeterlilikte başarılı sayılan Vefa Kaya’nın doktora yeterlilik sınavına kurum dışından Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Özbay ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Öğretim Üyesi Doç.Dr. Cengiz Gül jüri olarak çağrıldığı bilgilerine ulaşıldı.

Vefa Kaya’nın doktora eğitiminin İİBF İşletme Bölümünde yaptığı, geçtiğimiz haftalarda Doktora Tez çalışma raporunu, Tez İzleme Kuruluna (TİK) sunmak üzere geldiği öğrenildi.

Vefa Kaya’nın ilk danışmanı doktora hocası 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden FETÖ/ PDY kapsamında kamu görevinden ihraç edilen Prof.Dr. Cengiz Başak olduğu öğrenildi.

FETÖ/ PDY kapsamında ihraç edilen Prof.Dr. Cengiz Başak yerine Vefa Kaya’nın yeni doktora tez danışmanının ise Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan’ı olan Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmail Kayar olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaya’nın Tez izleme komisyonu (TİK) jürisinde olanlar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi  ve Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdürü olan Doç.Dr. Mehmet Demir ve yine aynı fakültede görev yapan Öğretim Üyesi olan Doç.Dr. Selahattin Koç ve danışmanı Prof.Dr. İsmail Kayar olduğu öğrenildi.

13.12.2018 tarihinde TİK’e girmek için Sivas gelen Sivas’ta daha önce vali yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde isimsiz ihbar mektuplarıyla suçsuz insanların mağdur olmalarına sebep olduğu öne sürülen Kaya ile Has dönerde karşılaşan bir vatandaş Vefa Kaya tarafından “sizinle daha işim bitmedi” diye tehdit ettiği ifade edilirken, bunun üzerine mağduriyet yaşayan vatandaş “iftira ettiniz hiç mi Allah’tan korkmadınız siz hala FETÖcüsünüz” diye cevap vererek tartışma işyeri çalışanların araya girmesiyle olayın yatıştırıldığı bildirildi.

İlişkili diğer haberler: 

http://www.egemengazetesi.com/haber/13382/feto-imani-veysel-tikacin-cude-yuksek-lisans-ogrencisi-oldugu-ortaya-cikti.html

http://www.egemengazetesi.com/haber/13776/akademisyenler-imani-veysel-tikaca-15-yil-ceza.html

Kaynak: Egemen Gazetesi

 
AdminAdmin