Üniversite
Giriş Tarihi : 17-04-2018 14:28

REKTÖR 17-25 ARALIK SONRASI FETÖ’nün YAĞMUR DERGİSİNDE GÖREV ALMIŞ!

Ulusal anlamda faaliyetini sürdüren Aydınlık Gazetesinin bugünkü sayısında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız’ın 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ’nun kapatılan Yağmur Dil, Kültür ve Edebiyat Dergisi’nde görev aldığını yazdı. İşte Aydınlık Gazetesinin o haberi…

REKTÖR 17-25 ARALIK SONRASI FETÖ’nün YAĞMUR DERGİSİNDE GÖREV ALMIŞ!

 
Okul sitesinden Atatürk’ü kaldırdı
 
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi sitesinin mobil girişinden, Atatürk simgesini ve Türk bayrağını tamamen kaldırdı.
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin internet sitesinde, 2016 yılına kadar, Atatürk ve Türk Bayrağı bulunuyordu. Sitede ayrıca “Cumhuriyet’i seviyorum” yazısı yer alıyordu. Prof. Dr. Alim Yıldız’ın rektör olmasının ardından yenilenen sitede Atatürk ve Türk Bayrağı ile “Cumhuriyet’i seviyorum” yazısı kaldırıldı. Yurttaşlardan gelen tepkiler üzerine Atatürk’ün Kocatepe silüeti küçük bir şekilde güneş simgesinin içine konuldu. Tepkiler devam edince “Sitemizi yeniliyoruz, hepsi düzelecek” açıklaması yapan Cumhuriyet Üniversitesi, siteyi yeniledikten sonra Atatürk ve Türk Bayrağını, üniversitenin mobil sitesinden tamamen kaldırdı.
 
28 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Rektörlük görevine atanan Alim Yıldız, 2013 yılındaki 17-25 Aralık operasyonlarının ardından, ‘Yağmur Dil, Kültür ve Edebiyat Dergisi’nin 2014 yılında düzenlediği ‘Üçüncü İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu’nun İlim Heyeti’ bölümünde konuşmacı olarak gözüküyor. Söz konusu Yağmur Dergisi, 28 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ propagandası yapması nedeniyle, KHK ile kapatıldı.
 
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 21 Aralık 2013 tarihinde “Allah evlerinize ateşler salsın” bedduasıyla Hükümet’i hedef almasının ardından Alim Yıldız, Twitter adresinden “Sözün bittiği nokta. Beddua hiç yakışmadı” şeklinde paylaşım yaptı. Sivas’ta yürütülen 18 Sanıklı ‘Akademisyenler Davası’nda tutuklu olarak yargılanan Prof. Dr. Adnan G. savunmasında “Veysel Tıkaç’ın akademisyenler imamı olduğuna dair bilgim yok. Akademisyenler imamı olduğu belirtilen Veysel Tıkaç’ı bana şu andaki Rektör Alim Yıldız yönlendirdi. Kendisi bana kitap sordu, bu sebeple telefonda birkaç kez görüştük” dedi. Adnan G.’nin savunmasının ardından beraatine karar verildi.
 
AdminAdmin