Üniversite
Giriş Tarihi : 17-04-2018 14:27

ATATÜRK'E BÜYÜK VEFASIZLIK

İlk olarak Egemen Gazetesi tarafından haberleştirilen ve kamuoyuna duyurulan konu yine Ulusal gazetelerinin manşetlerinde yer aldı. Sözcü Gazetesi konuyu şu şekilde gördü.

 ATATÜRK'E BÜYÜK VEFASIZLIK

 

Cumhuriyet Üniversitesi’nde Atatürk’e ‘mobil’ sansür

Cumhuriyetin simge kenti Sivas’ta Atatürk’e büyük vefasızlık yapıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin web sayfasında 2016 yılından önce Atatürk ve Türk Bayrağı bulunuyordu. Prof. Alim Yıldız’ın Rektör olmasının ardından yenilenen sitede Atatürk ve Türk Bayrağı ile “Cumhuriyet’i seviyorum” yazısı kaldırıldı. Tepkiler üzerine Atatürk’ün Kocatepe silüeti konuldu. Ancak bu görüntü, çıplak gözle zor görülecek kadar küçük kullanıldı. Şimdi de cep telefonlarıyla yapılan girişlerde mikroskobik Atatürk de görülmüyor.

 

Cumhuriyet Üniversitesi’nde Atatürk’e ‘mobil’ sansür

Cumhuriyet Üniversitesi sitesinde 2016 yılından önce Atatürk ve Türk Bayrağı bulunuyordu. Sitede ayrıca “Cumhuriyet'i seviyorum” yazısı da yer alıyordu. Ancak Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Rektör olmasının ardından yenilenen sitede Atatürk ve Türk Bayrağı ile “Cumhuriyet'i seviyorum” yazısı kaldırıldı.

 
cumhuriyet-universitesi-buyuk
 

Tepkiler üzerine Atatürk'ün Kocatepe silüeti güneş simgesinin içine konuldu. Ancak bu görüntü, çıplak gözle zor görülecek kadar küçük kullanıldı. Üniversite'den, “Sitemizi yeniliyoruz. Hepsi düzelecek” açıklaması yapıldı. Site yenilendi ancak bu kez de cep telefonlarıyla girişlerde zaten çok küçük olan Atatürk figürü hiç görülemiyor.

 

 
Ali Ekber ERTÜRK

 

AdminAdmin