Üniversite
Giriş Tarihi : 27-03-2018 12:58

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEKİ İFTİRACILARA YARGI TOKADI ÜZERİNE TOKAT

Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi bağımsız Türk yargısı tarafından atılan tokatları peş peşe hız kesmeden hissetmeye devam ediyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEKİ İFTİRACILARA YARGI TOKADI ÜZERİNE TOKAT

Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi tarafından bazı akademik ve idari personele “Soruşturmanın gizliğini ihlal etme” suçundan cezalandırılmaları istemiyle açılan kamu davası BERAAT kararı ile sonuçlandı.

Her fırsatta insanları ötekileştiren kendi gibi düşünmeyenleri mağdur etme yolunu seçen kendilerini üstün ırk gören,  Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanan tüm gerginliğin mimarı olarak gösterenlerin, icraatları ve söylemleri ile Sivas’ın ve üniversitenin imajına büyük zarar veren, şehrin, ülkenin, basının gündeminden düşmeyenlerin aralarında bulunduğu konuşulan,  cazgır ve çığırtkan, zavallı zevatlara bir tokatta yine yargı tarafından atıldığı yüksek sesle konuşuluyor.

Sanıklar hakkında her ne kadar üzerine atılı suçtan dolayı cezalandırılması istemi ile mahkeme kamu davası açılmış ise de yapılan yargılama sonucunda toplanan deliller kapsamında sanıkların üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığı ve yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmadığı anlaşıldığında sanıkların üzerine atılı suçtan dolayı CMK 223/2-a maddesi gereğince AYRI AYRI BERAATİNE karar verilmiştir.

OLAYIN AYRINTILARI:

Sivas Emniyet Müdürlüğünün yürütmekte olan bir soruşturmada sorulan soruları temin ederek, 05.12.2016 tarihinde whatsapp uygulaması üzerinden arkadaşlarına, içlerinde Cumhuriyet Üniversitesinde çalışan akademisyen ve idari personel gönderilen belge nedeniyle İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (İGD) Oğuz DEMİRKAYA Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi tarafından gazeteci kimliği nedeniyle hedefe alınmış, mağdur edilmiş Cumhuriyet Üniversitesindeki görevinden açığa alınmıştı.

Oğuz DEMİRKAYA’ya kurum içinde açılan soruşturma sonucu “Kamu görevinden çıkartma” cezası verilirken, YÖK Başkanlığı Cumhuriyet Üniversite Yönetimi tarafından Oğuz DEMİRKAYA’ya verilen bu ceza ret edilmişti.  

Oğuz DEMİRKAYA, YÖK Başkanlığı tarafından görevine iade edilir edilmez Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü boş durmamış çeşitli bahanelerle yönetim görevi hukuksuz olarak üzerinden alınmış ve ilçeden ilçeye sürülmeye başlanmıştır. Konuyla ilgili her türlü hukuk süreci devam etmektedir. Diğer akademik ve idari personele ise adli davalar,  idari ceza soruşturmalar açılmış türlü cezalar verilmiş sürgünlere tabii tutulmuşlardır.

Whatsapp üzerinden gönderilen, orijinal olduğu sonradan öğrenilen ve Sivas Emniyet Müdürlüğünün yürütmekte olan bir soruşturma kapsamında Üniversite Rektörü Alim Yıldız ve çok sayıda üniversitede üst düzey yöneticilik yapan akademik, idari çalışanan dahil 130 küsür kişinin FETÖ/PDY iltisakî veya irtibatı sorgulanan resmi soruşturma evraklarında isimlerinin geçtiği anlaşılmıştır.

Aşağıda görüleceği üzere, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY kapsamında yürütülen 2016/10499 sayılı soruşturmada bu kişilerin adının geçtiği somut olarak ortaya çıkmıştır.

Bizler kimseyi suçlamak veya algı oluşturma niyetinde olmadığımız ortadadır. Birileri üstünü başını eğer yırtıyor ise buna bir atasözü ile “Yarası olan gocunur” diye bilirmiyiz? Sadece Devletin kestiği parmak acımaz“ derken, konunun üzerinden 15 aydan  fazla bir süre geçmesi üzerine varsa FETÖ/PDY iltisakî veya irtibatı kişilere ne gibi bir işlem yapıldığı, yapılmayanlar varsa bunlarla ne zaman sıra geleceği, bunlar hakkında şimdi kadar ne gibi bir işlemin yapıldığı, yapılmadıysa hangi gerekçe ile yapılmadığı, kimler tarafından kollanıp korunduğu kamuoyu tarafında merak ediliyor.

Duruşmada Rektör Danışmanı Recep Toparlı: “Psikolojim yıkıldı. Bu sebeple yanlışlıkla ilaç içerek nerdeyse kendime zarar veriyordum” gibi ifadelere yer vermesinin yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof.Dr. Ali Aksu’nun da benzer bir ifadeyle “Psikolojimi bozmuştur” demiştir.

Kendi ifadelerine göre, Üniversite üst düzey yöneticilerden olan Prof.Dr. Recep Toparlı ve Prof.Dr. Ali Aksu’nun psikolojilerinin bozuk olduğunu ikrar etmeleri garip karşılanmıyor.

Rektör Danışmanı Prof.Dr. Recep Toparlı’nın psikolojisinin yıkılarak, ilaç içecek, belki intihara kalkışacak düzeye gelmesinin arka planında neyin yattığının az çok tahmin edildiği yorumları yapılırken, konunun en kısa sürede tam anlamıyla ortaya çıkması ve hasta olduklarının ikrar eden bu öğretim üyelerinin başta Sivas Belediyesindeki ve tüm görevlerinden alınmaları doğru bir tercih olacağı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili Editörümüz yorumu için:

               Tıklayın

 

Egemen Gazetesi

AdminAdmin