Üniversite
Giriş Tarihi : 26-03-2018 09:47

18 MART CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE BÖYLE KUTLANDI!

Cumhuriyet Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olan Hasan Noyan ve beraberindekiler üniversiteden orta yerinde Kürtçe şarkılar, türküler eşliğinde halay çektiler.

18 MART CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE BÖYLE KUTLANDI!

 

Milli ve Manevi duygularımızın tavan yaptığı günlerde 18 Mart konseri sonrası öğretim elemanlarının ve bazı öğrencilerin üniversitenin orta yerinde arabalarını park edip, sessini son ses açıp Şehitlerimizi göstermelik anıp, algı oluşturup bir yerlere mesajlarını ilettikten sonrası Kürtçe şarkı ve türküler eşliğinde halay çekmelerine anlam verilemedi!

 

Video için tıklayın

Süreç şu şekilde gelişti

21 Mart 2018 Saat 18.00’de Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla anma konseri düzenledi.

Üniversite Kültür Merkezinde düzenlenen konsere akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orkestrayı Öğretim Görevlisi Hasan Noyan yönetirken, Öğretim Görevlisi Derya Kaçmaz ise koroyu yönetti. Öğrenciler kahramanlık türküleri ve ağıtlar seslendirdi.

Türk bayrakları ile konsere eşlik eden dinleyiciler söylenen ağıtlarla duygulandıkları görüldü.

1 saat süren konserde Çanakkale Türküsü, Çalın Davulları, Yemen Türküsü, Asker Yolu Beklerim, Mızıka Çalındı, Şu Kışlanın Kapısına ve Eledim Eledim türküleri yer aldı.

Duygu dolu anlar yaşatan konser sonrası ekipte yer alan öğrenciler ve orkestrayı yöneten Öğretim Görevlisi Hasan Noyan araç park alanında birlikte Kürtçe şarkılar, türküler eşliğinde halay çektiler. Konsere katılan ve sonrasında  bu uygulamadan rahatsız olan birçok öğrencinin tepki gösterdikleri öğrenildi.

İçerde farklı, dışarıda çok farklı bir uygulamanın üniversite içerisinde meydana gelmesi kafalarda büyük soru işareti bıraktı.

 

Video için tıklayın

“Üniversitede güzel şeylerde oluyor” algısı ile kamuoyuna büyük bir şah şaha ile duyurulan konserin gerçek yüzü ve amacı ortaya çıkmış oldu yorumları yapılıyor.

Milli ve manevi duygularımız, değerlerimiz ile alay edercesine Cumhuriyet Üniversitesinin kimin neye hizmet ettiği belli olmadığı şahısların elinde sevk ve idare edilmesi kamuoyunu derinden yaralamaya devam etmektedir.

Egemen Gazetesi

AdminAdmin